{ "title": "Balkabaklı Bisküvili Pasta", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/balkabakli-biskuvili-pasta.gif", "date": "21.01.2024 13:26:49", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Balkabaklı bisküvili pasta, sağlıklı pasta tariflerinden biri olan balkabaklı bisküvili pasta lezzet açısından çok güzel ve hoş aroması olan bir tada sahiptir. Balkabağından hoşlanan herkes bu pasta tarifini çok sevecektir. Aynı zamanda eğer balkabağını sevmiyor iseniz bu pasta tarifi ile sevebilirsiniz.

Balkabaklı Bisküvili Pasta Malzemeleri
Kreması için
Üzeri için
Nasıl Yapılır?

Balkabağını eğer soyulmamış ve dilimlenmemiş şekilde almış iseniz öncelikle kabuklarını dikkatli bir şekilde soyun ve dilimleyin. Ardından yıkayın ve bir tencerenin içerisine suyunu süzdürüp ilave edin. Balkabaklarının üzerine de yarım su bardağı suyu ve toz şekeri ilave edip tencereyi ocağın üzerine yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatın ve balkabakları yumuşayana dek tatlıyı pişirin. Balkabakları yumuşadıktan sonra ise bir karıştırma kabının içerisine alıp çatal ile ezin. Hafif yumuşamış olan tatlıyı karıştırıcı ile çekip püre haline getirin.

Yulaflı bisküvileri robotun içerisine alın ve çok minik olmayacak şekilde çekin. Hafif iri parçalar halinde kalan bisküvileri balkabağı püresinin içerisine alıp kaşıkla bir güzel karıştırın. Diğer taraftan pastanın kremasını hazırlamaya geçin. Pastanın kreması içinde sütü bir tencerenin içerisine alın ve üzerine vanilyayı, unu ve şekeri ilave edip sürekli karıştırarak pişirin. Krema pişip göz göz olunca tencereyi ocağın üzerinden indirin ve soğuması için bir kenara kaldırın.

Krema soğuktan sonra mikser ile çırpıp pastanın şekil verme aşamasına geçiyoruz. Kelepçeli kek kalıbını düz bir servis tabağının üzerine alın ve içerisine ilk olarak balkabaklı bisküvili karışımın yarısını ilave edin. Tabanı bir spatula ile düzleştirin ve üzerine hazırlanıp soğutulmuş olan kremayı dökün. Kremayı da spatula ile düzleştirip üzerine kalan balkabaklı harcı döküp dikkatli bir şekilde yayıyoruz. Son olarak pastanın en üst kısmını düzgün olacak şekilde bıçağın ters tarafı ile düzleştirin. Üzerine de Hindistan cevizi ve ceviz parçaları serpiştirip soğuması için buzdolabına kaldırın. Buzdolabında pastayı bir gece bekletin ve ertesi gün kelepçeli kalıbı pastanın yanlarından çıkartıp servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }