{ "title": "Bebek Bisküvisi Zararlımı", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/bebek-biskuvisi-zararlimi.gif", "date": "20.01.2024 06:28:33", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Bebe bisküvisi zararlı mı, bebe bisküvisi doğal olmayan, işlemiş bir üründür. Bunu üreten firmalar her ne kadar ambalajların üzerine organik, bebek, vitamin, sağlık gibi kelimelerle yazılar koysa da bu sadece pazarlama için geliştirilen bir stratejidir. Bebe bisküvisinin sağlıklı olup olmadığı konusunda tamamen içeriklerinin incelenmesi gerekir. Bu nedenle bebeğinize vereceğiniz bisküvilerin içindekileri mutlaka değerlendirmelisiniz. Sizler için bunları bir araya topladık. Bunlara bakarak, bebe bisküvisi hakkındaki kararı sizde verebilirsiniz.

Bebe bisküvisi içeriği

Buğday unu: Bebe bisküvisinin içinde tam buğday unu kullanılmış olsa, daha sağlıklı olabilirdi. Ancak bisküvinin beyaz unla yapılmış olmasının ne kadar sağlıklı olabileceğini sizlerde düşünebilirsiniz. Bunu bebeklerinize değil, kendinize bile önermemelisiniz.

Şeker: Günümüzde şekerin ne kadar sakıncalı olduğu her geçen gün daha fazla anlaşılmaktadır. Bu nedenle bebeklerinize rafine şeker vermenizin ne kadar tehlikeli olabileceğini tahmin edebilirsiniz. Şeker kalori içeriğinin yanında toksik özelliği olan bir maddedir. Sindirimi esnasında vücutta olan vitamin ve minerallerin emilmesine neden olur. Aslında vücut kendisini şekerden arındırmak için, çok büyük bir savaş içindedir. Bunu her gün almak vücutta fazla miktarda asidik etki yapar. Vücut ise asit alkali dengesini koruyabilmek için, daha fazla çaba sarf eder. Sürekli desteğe ihtiyacı vardır. Kanı korumak için, vücudunuz kemiklerinde ve dişlerden kalsiyum emer. Sonuçta yorgun ve bitkin bir vücut ortaya çıkar. Şeker düzenli olarak tüketilirse, iç organlar bile etkilenmeye başlar. Öncelikle karaciğer bundan etkilenir. Şeker glikoz olarak burada depolandığından bu etki çok normaldir. Karaciğer kapasitesinin üzerine çıktığından, ciddi hastalıklar söz konusu olur. Beyin fonksiyonlarına da zarar veren şeker, hafızayı ve hesap yeteneğine etki eder. Özellikle büyüme çağında olan bebeklere bu nedenle içinde şeker olan bebe bisküvisinin verilmesi çok sakıncalıdır.

Buğday nişastası: Nişastaların hepsinin etkileri farklıdır. Bazıları daha az zararlı ya da zararsızken, bazılarının hiç tüketilmemesi gerekir. İçeriği buğday olan ve diğer glutenik nişastalar en kötü etkileri olanlardır. Nişasta aslında buğdayın işlem görmüş kalıntısıdır. Bu nedenle içeriğinde buğday nişastası olan bebe bisküvileri verilmemelidir.

Bitkisel yağlar: Bitkisel yağlar direk olarak vücuda zararlıdır. Bu yağlar tereyağı gibi doğal yollardan elde edilmez. Bunlar çeşitli işlemlerde geçirilir. Bu nedenle bitkisel yağların kendileri kötü olmasa da bunların geçirildiği işlemler zararlı olmalarına neden olur. Bitkilerin yapısı bozulur ve serbest radikallar açığa çıkar. Bu nedenle bitkisel yağların sıcak presleme yerine soğuk presleme yoluyla üretilmesi gerekir. Bebe bisküvilerinde bulunan bitkisel yağlar bebeğiniz için sakıncalıdır.

Yağsız süt tozu: Süt tozunun kendisi bile sakıncalıdır. Bunun yağsız olması sorunu daha fazla büyütür. Sütün kimyasal bir işlemden geçirilerek elde edilen süt tozunda lesitin adlı madde kullanılmaktadır. Bu vücudumuzda doğal olarak bulunmaktadır. Fakat böyle kullanılması sakıncalıdır. Bu madde soya fasulyesinden elde edilmektedir. Üstelik süt tozunun son kullanma tarihi de çok uzundur. Sütle kıyaslandığında oldukça ucuzdur. Bu yüzden daha dikkatli olunmalıdır. Bebeklerinize vereceğiniz besin maddelerine dikkat etmelisiniz.

Yukarıda incelediğimiz ürünler organik diye satılan bebe bisküvilerinin içeriğinde bulunmaktadır. Bazı bisküvilerin içeriğinde aroma, gıda boyası ve diğer katkı maddeleri de vardır. Fakat genel olarak bebe bisküvilerinin sağlıksız olduğu söylenebilir. Bu nedenle sizlere tavsiyemiz bebeklerinize bisküviyi evde kendinizin yapmasıdır. İçeriğinde tam tahıl unu kullanmalı ve şeker koymamalısınız. Hazır ürünleri almaya devam edecekseniz mutlaka şeker içermeyenleri tercih etmelisiniz.
" } ] }