{ "title": "Bisküvi Hamuru", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/biskuvi-hamuru.gif", "date": "19.01.2024 15:52:41", "author": "İncegül Berrin Ekmen", "article": [ { "article": "Bisküvi Hamuru, Bisküviyi 7'den 70'e hemen hemen herkesin severek tükettiği bir gıda, unlu bir mamuldür. Çeşitli unlar ya da tahıl unu ile içine çeşitli maddeler belirli oranlarla katarak elde edilen hamurun şekillendirip, pişirilmesi ile elde edilmektedir. Bisküvi teknolojik gelişmeler ile çeşitlendirildikçe, özellikle öğünlerin dışında beslenmede önemli yer tutan bir gıda maddesi haline gelmiştir. Bisküvi yapımında kullanılan ana ham maddelerin başında çeşitli tahıl unları, hidrojen ya da sıvı yağ, şeker, kabartıcı maddeler, su, gıda katkıları süt tozu, taze süt, toz kakao, glikoz şurubu, früktoz, tuz, peynir altı suyu tozu ve benzeri gıdalardır. Bisküviye katılan diğer gıdalar ise invert şeker, esanslar, karamela, lesitin, yumurta, badem, fındık, peynir, tuz, çeşitli baharatlar, krema çeşitleri ve sağlığa zararsız gıda boyalarıdır.

Bisküvi Hamuru Malzemeleri
Bisküvi Hamuru Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içine unu koyuyoruz. İçine margarini koyun. İki avuç arasında unla margarini birbirlerine yedirin. Sonra ortasını havuz gibi açın yumurta, yoğurt, limon suyu, pudra şekeri ve kabartma tozunu da ilave ederek bir hamur yapın. Hamur kulak memesi yumuşaklığından çok çok az sert olmalı, hamuru zevkinize göre tatlandırmak isterseniz çikolata fındık ya da vanilya ekleyebilirsiniz. Bu hamuru Bisküvi yapıcı kalıp ile zevkinize, arzunuza göre şekiller verip değişik bisküviler yapabilirsiniz.

Bisküvi hazırlamada kullanılan temel hamur çeşitleri pastalarda kullanılan hamur çeşidinin aynıdır. Bu hamur çeşitlerini 6 maddede topluyoruz.
" } ] }