{ "title": "Bisküvi Hamuru", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/biskuvi-hamuru.gif", "date": "19.01.2024 15:52:41", "author": "İncegül Berrin Ekmen", "article": [ { "article": "Bisküvi Hamuru, Bisküviyi 7'den 70'e hemen hemen herkesin severek tükettiği bir gıda, unlu bir mamuldür. Çeşitli unlar ya da tahıl unu ile içine çeşitli maddeler belirli oranlarla katarak elde edilen hamurun şekillendirip, pişirilmesi ile elde edilmektedir. Bisküvi teknolojik gelişmeler ile çeşitlendirildikçe, özellikle öğünlerin dışında beslenmede önemli yer tutan bir gıda maddesi haline gelmiştir. Bisküvi yapımında kullanılan ana ham maddelerin başında çeşitli tahıl unları, hidrojen ya da sıvı yağ, şeker, kabartıcı maddeler, su, gıda katkıları süt tozu, taze süt, toz kakao, glikoz şurubu, früktoz, tuz, peynir altı suyu tozu ve benzeri gıdalardır. Bisküviye katılan diğer gıdalar ise invert şeker, esanslar, karamela, lesitin, yumurta, badem, fındık, peynir, tuz, çeşitli baharatlar, krema çeşitleri ve sağlığa zararsız gıda boyalarıdır.