{ "title": "Bisküvi İle Yapılan Tatlılar", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/biskuvi-ile-yapilan-tatlilar.gif", "date": "19.01.2024 19:37:47", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Bisküvi ile yapılan tatlılar pratik oldukları kadar lezzet bakımından da oldukça güzel tatlılardır. Şerbetli ve hamurlu tatlılara göre bisküvili tatlılar daha hafif olmaktadır. Bu da pek çok kişiyi bisküvili tatlılara doğru çekmektedir.

Bisküvili ile Yapılan Tatlılar

Kremalı Balkabaklı Bisküvi Tatlısı
Krema için
Nasıl Yapılır?

Tatlının hazırlanışına ilk olarak balkabaklı kremayla başlayın. Bunun için doğranmış ve kabukları soyulmuş balkabaklarını bir tencerenin içerisine alın ve üzerine 1 su bardağı toz şeker ve 1 çay bardağı su ilavesi yapıp kısık ateşte pişirin. Balkabakları yumuşayınca bir mikserle çırpın ve püre kıvamına getirin. Diğer tarafta tatlının kremasını hazırlamaya geçin ve bir tane küçük tencere alıp içerisine sütüyle diğer malzemeleri ilave edin. Tel çırpıcıyla kremayı sürekli karıştırarak pişirin. Krema kaynamaya başladığında ocağın altını kapatın ve mikserle birkaç dakika kadar çırpın. Balkabaklı pürenin içerisine ufalanmış olan bisküvileri ilave edip karıştırın. Bir tane borcamın her tarafına hafif şekilde su sürün ve balkabaklı harcın yarısını borcamın içerisine boşlatıp bıçağın ters tarafıyla düzleştirin. Balkabaklı harcın üzerine de kremayı boşlatıp düzleştirin. Kalan balkabaklı harcı kremanın üzerine yerleştirin ve son olan üst kısmı spatula düzeltip cevizle süsleyin. Hazır hale gelen tatlıyı buzdolabına kaldırın ve birkaç saat kadar dinlendirin. Sürenin ardından dilimleyip sunum yapın.

Bisküvili Elmalı Tatlı Malzemeleri
Muhallebisi için
Nasıl Yapılır?

Tatlının hazırlanmasına elmalar ile başlayın ve elmaların kabuklarını soyup temizleyin. Elmaları rendeyle rendeleyin ve yanmaz bir tavanın içerisine aşıp ocağın üzerinde hafif kavurun. Elmalar yumuşayınca içerisine toz şekeri ve tarçını ilave edin. Suyunu çeken elmaların üzerine kırılmış ceviz ilavesi yapın ve karıştırın. Muhallebi hazırlanılan kadar elmalı harç bir köşede soğuması için bekletilebilir. Bu arada muhallebiyi hazırlamak içinde yağ hariç diğer tüm malzemeleri bir tencerenin içerisine alıp tel çırpıcıyla karıştırın. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin. Muhallebi göz göz olunca içerisine margarini ya da tereyağını ilave edip mikserle birkaç dakika çırpın. Bisküvileri tatlıyı yapacağınız kalıbın en altına dizin ve üzerine bir fırçayla süt sürün. Bisküvilerin her tarafını sütle ıslattıktan sonra üzerine elmalı harcın yarısını ilave edin. Elmalı harcın üzerine de muhallebinin yarısını dökün. Bu aşama da tatlının üzerine bir kat daha bisküvi dizin ve her tarafına süt serpiştirin. Aynı şekilde önce elmalı harç, ardından da muhallebiyi tatlıya dökün. Muhallebinin üzerine de kakao serpiştirin ve tatlıyı buzdolabına kaldırıp dinlendirin. Birkaç saat dinlenen tatlıyı dilimleyip soğuk olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.

Portakallı Bisküvili Tatlı Malzemeleri
Muhallebi için
Arası için
Nasıl Yapılır?

Portakallı bisküvi tatlısı için öncelikle taze sıkılmış bir su bardağı portakal suyunu bir tencerenin içerisine alın. Üzerine de toz şeker ve su ilavesi yapın. Nişastayı da karışımın içerisine ilave edin ve nişasta eriyene dek karışımı karıştırın. Ardından kısık ateşin üzerinde sürekli karıştırarak harcı pişirin. Portakallı krema kaynayınca ocağın altını kapatın ve tatlıyı hazırlayacağınız kalıbın içerisini ıslatın. Islak olan tatlı kalıbına portakallı kremayı dökün. Üzerine de tek sıra olacak şekilde bisküvileri dizin. Diğer taraftan tatlının beyaz kremasını hazırlamak için muhallebi malzemelerini bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin ve yeteri kadar piştikten sonra bisküvilerin üzerine döküp spatula ile yayın. Hazır olan tatlıyı buzdolabına kaldırıp birkaç saat dinlendirin ve dilimleyip sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }