{ "title": "Bisküvi Kurabiye", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/biskuvi-kurabiye.gif", "date": "20.01.2024 02:13:55", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Bisküvi kurabiye, kolay bir tarif ve çocukların çok sevdiği için ev hanımlarının severek yaptıkları bir tatlıdır. Özellikle evinize misafir geleceği zaman çok kısa sürede yapacaksınız. Çocuklarınızın beslenmesine de koyabileceğiniz bir tatlıdır. Kalorisi çok düşük olduğundan canınız tatlı çektiği zaman yiyebilirsiniz. İsterseniz çikolata, pasta süsü, dövülmüş ceviz içi ya da dövülmüş fındık içi koyup daha değişik tatların olabilmesini sağlayabilirsiniz. Çocukların çok sevdiği zebra kurabiye çikolatayla yapılıyor ve renginden dolayı sevilmektedir. İçerisine elma rendelediğinizde meyveli kurabiye olacaktır. İyi bir kurabiye olabilmesi için, misafirleriniz gelmeden 1 gün önce yapmanız durumunda, kurabiyeleriniz daha lezzetli olacaktır. Çünkü kurabiyeler bekledikçe daha lezzetli oluyor.

Bisküvi kurabiye yapımı için malzemeler
Bisküvi kurabiye nasıl yapılır?

İki paket pötibör bisküvi robottan çekilir. Un haline gelene kadar robottan çekilmesi gerekmektedir. Bir tava içerisine 5 yemek kaşığı tereyağı konularak eritilir. 1 su bardağı unu eliyor ve un kıvamına getirmiş olduğumuz pötibör bisküvileri derin bir kabın içerisine koyup ortasını açın. Eritmiş olduğunuz tereyağını ortasına koyup, 1 çay bardağı sıvı yağ konulur. 1 adet yumurta kırılır. 4 su bardağı toz şeker ilave edilir. 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu da eklenerek yoğurulmaya başlanır. Eğer hamuru kuru olursa biraz daha yağ ilave edebilirsiniz Kulak memesinden biraz sert olması gerekiyor. İyi bir hamur olabilmesi için hamuru en az 1 saat boyunca bekletmeniz gerekmektedir.

Bekleyen hamurumuzu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp bastırıyoruz. Ardından daha önceden yağlamış olduğumuz ya da yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine yapmış olduğumuz kurabiye hamurumuzu diziyoruz. 180 derece ısıtılmış fırın içerisine koyup yaklaşık 20 ila 25 dakika boyunca pişiriyoruz.

Kurabiyelerimiz pişerken, bir tencere içerisine su doldurup kaynatıyoruz. Tencereden daha küçük olan bir kabın içerisine kırdığımız çikolatalarımızı koyup erimesini sağlıyoruz. Pişen kurabiyelerimizi çıkarıyor yarısını çikolataya batırıyoruz. Hemen ardından istediğiniz, Hindistan cevizi, dövülmüş fındık ya da dövülmüş cevize batırıyoruz. Genellikle kurabiyeye Hindistan cevizi çok yakıştığı için, sizlerin de Hindistan ceviziyle yapmanızı öneriyoruz. Çikolatalar donunca servis yapılabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }