{ "title": "Bisküvi Nasıl Yapılır", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/biskuvi-nasil-yapilir.gif", "date": "18.01.2024 22:33:47", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Bisküvi nasıl yapılır, Atıştırmalık olarak sevilerek tüketilen bir gıda olan bisküvi yapımı sanıldığı kadar zor olmamakla beraber evinizde kolayca yapacaksınız. Birçok tuzlu bisküvi, şekerli bisküvi ya da bebe bisküvisini sizler de evinizde kısa bir sürede yapabilirsiniz. Misafirleriniz geleceği zaman sizler de ikram edebilmek ve misafir tabağına çeşit olsun istiyorsanız muhakkak evinizde bisküvi yapmalısınız. Ayrıca evinizde kek kalıbı varsa, o kalıbı kullanarak şekilli bisküviler yapabilirsiniz. Kalıbınız yoksa elinizle ya da bir çatal ile şekiller verebilirsiniz. Özellikle beş çaylarında ikram edeceğiniz bu bisküvi çok lezzetli olmaktadır. Normal beyaz unu kullanarak yapabileceğiniz gibi, kepek unundan da yaparak daha hafif olabilmesini sağlayabilirsiniz.

Kolay şekerli bisküvi yapmak için malzemeler
Kolay şekerli bisküvi nasıl yapılır?

Bir tavanın içerisine 5 yemek kaşığı tereyağı konularak eritilir. Bir kabın içerisine koyacağınız 3 su bardağı unu eleyip koyuyoruz. Ortasını açtığımız tereyağını döküyoruz. 1 yumurtayı kırıyoruz. İçerisine 1 yemek kaşığı yoğurt ve limon suyunu ilave ediyoruz. Üzerine 1 paket kabartma tozunu ve 1 paket vanilyayı koyuyoruz. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Eğer bisküvinizin çikolatalı ya da fındıklı olmasını istiyorsanız yoğururken ilave edebilirsiniz. Fındık kullanacağınız zaman un az koymanız gerekmektedir.

Hamurumuzdan bir parça kopartıyoruz ve istediğiniz şekli veriyoruz. Eğer şekil vermekte zorlanıyorsanız pötibör bisküvisi şeklinde dikdörtgen parçalara bölüyoruz ve üzerine küçük delikler açıyoruz. Daha önceden yağlamış olduğumuz ya da yağlı kâğıt seriyoruz. Üzerine yaptığınız bisküvileri koyuyoruz daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.
" } ] }