{ "title": "Bisküvi Tarifi", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/biskuvi-tarifi.gif", "date": "21.01.2024 00:00:37", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "Bisküvi tarifi, öncelikle bisküviyi anlatmak gerekirse bisküvi, tahıl unu, tuz, yağ, şeker ve gıda katkı maddelerinin birleşmesi ile oluşturulan malzemelerin içerisine su ya da süt katılıp yoğrulması ve ardından pişirilmesi ile yapılan bir çeşit hamur işidir. Bisküvi arzuya göre tatlı veya şekerli yapılabilir. Kakao, fındık, fıstık ve bazı meyveler dahil edilip çeşitli bisküviler hazırlanabilir. Biz bu tarifimizde sizlere iki çeşit bisküvi tarifi vermeyi uyun gördük. Damak zevkinize göre tuzlu veya şekerli hangisi hitap ederse yapmanızı öneririz.

Şekerli Bisküvi Malzemeleri
Şekerli Bisküvi Nasıl Yapılır?

Verilen malzemelerden margarini bir karıştırma kabının içerisine alın ve parmak uçlarınız ile hafif yoğurarak yumuşatın. İçerisine vanilya ile pudra şekerini katıp hamuru tekrar yoğurun. Ardından hamurun içerisine bir su bardağı un ve üzerine kabartma tozunu ilave edip güzel bir şekilde karıştırın. Hamurun yumuşak olması gerekiyor. Bu aşamada azar azar un ilavesi yapıp yoğurmaya devam edin. İstenilen yumuşaklığa gelen hamuru iki eşit parçaya ayırın ve merdane ile dikkatli bir şekilde açın. Açılan hamurun üzerine farklı şekiller batırıp çıkartın ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine dizin. Bisküvileri 185 derecelik fırına gönderin ve hafif kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra bir spatula ile tepsinin üzerinden dikkatli bir şekilde çıkartın. Bisküvilerin üzerine pudra şekeri serpiştirin ve servis tabaklarına alıp sunum yapın.

Afiyet olsun.

Tuzlu Bisküvi Malzemeleri
Tuzlu Bisküvi Nasıl Yapılır?

Derin bir yoğurma kabı alın ve içerisine kabartma tozu ile unu, kepekli unu ilave edip harmanlayın. Ardından harcın orta kısmını havuz şeklinde açın ve içerisine margarini, tuzu ve peyniri ilave edin. Bu malzemeler ile harcı biraz karıştırın ve azar azar süt ilavesi yapıp yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak derecede bir hamur oluşunca hamuru merdane ile dikkatli şekilde açın. Açarken hamurun üzerine eğer un serpiştirirseniz hamur merdaneye yapışmayacaktır. Böylelikle hamuru kolay bir şekilde açabilirsiniz. Açılan hamuru ister ufak bir fincan ile isterseniz hamur şekillendirici kalıplar ile farklı şekiller verip kesebilirsiniz. Bu tamamen göz zevkinize kalmış bir durumdur. Kesilen hamurları yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin ve 190 derecelik fırının orta gözüne tepsiyi gönderin. Tuzlu bisküvilerin her tarafı hafif pembeleşene dek fırında pişirin. Pişmiş olan bisküvileri fırından alıp soğuması için biraz bekleyin ev soğuduktan sonra servis tabaklarına alıp sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }