{ "title": "Bisküvi Tatlısı", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/biskuvi-tatlisi(1).gif", "date": "19.01.2024 13:42:25", "author": "merve ekmen", "article": [ { "article": "Bisküvi Tatlısı, Genelde herkes tarafından bilinen yapımı kolay ve pratik olan, puding ve pötibör bisküviyle hazırlanan bir tatlı çeşididir. Evinizin erzak dolabında bir paket pötibör bisküvisi ve pudinginiz varsa kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve keyifle yiyebileceğiniz bir tatlıdır. Çikolata sevenler için idealdir. Bisküvi tatlısının değişik çeşitleri de bulunmaktadır. Klasik bisküvi tatlısı, kremşantili, muzlu, beyaz çikolatalı bisküvi tatlısı gibi çeşitleri vardır. Bisküvi tatlısını arzunuza göre de çeşitlendirebilir veya üzerini süsleyebilirsiniz. Fakat herkesçe bilinen klasik bisküvi tatlısıdır.

Bisküvi Tatlısı Malzemeleri
Bisküvi Tatlısı Nasıl Yapılır?

Geniş bir tencereyi ocağa koyun. Pudingleri tencereye boşaltın ve puding paketinin arkasında yazan süt miktarı kadar tencereye süt koyup, orta ateşte kaynayana kadar dibi tutmayacak şekilde karıştırın. Puding kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Pötibör bisküvilerini koyacağınız kabı hazırlayın. Tatlınızı yapacağınız kaba önceden hazırlamış olduğunuz pudingi ince bir katman oluşturacak şekilde dökün ve pötibör bisküvileri dökmüş olduğunuz pudingin üzerine sıra sıra dizin. Dizmiş olduğunuz pötibör bisküvilerin üzerine pudingini tekrar dökün ve üzerine dövülmüş fındık ya da ceviz serpin. Daha sonra pötibör bisküvileri tekrar sıra sıra dizip üzerine bir kat daha puding dökün ve ceviz veya fındığı serpin. Bu işlemi dilediğiniz kadar yapabilirsiniz ama en uygunu 4 kattır. En üst kat içinde puding döktükten sonra üstünü Hindistan cevizi ile kapatın. Daha sonra soğuması için buzdolabında 1-2 saat kadar bekletin. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Bisküvi Tatlısı Püf Noktaları

Bisküvi tatlısı hazırlarken kullanacağınız kabı suyla ıslatıp daha sonra süzün. Bu işlem pudingin dibe yapışmamasını sağlayacak. Başka bir püf noktası ise pötibör bisküvilerinizin üzerine dökeceğiniz pudingin sıcak olmasına dikkat edin. Pudingin sıcak olması bisküvileri daha kolay yumuşatır. Ayrıca pudingi pötibör bisküvilerin üstüne dökerken hızlı olunmalıdır çünkü puding çok çabuk donuyor ve dökülmesi zorlaşıyor. Bisküvi tatlısını süslemek için üzerine serpeceğiniz Hindistan cevizini puding sıcakken değil, soğumuş olarak serpmeniz daha iyi olacaktır. Çünkü sıcak olan puding Hindistan cevizlerini yumuşatmakta ve hoş bir görüntü yaratmamaktadır.

Bisküvi Tatlısı İçin Alternatifler

Bisküvi tatlısı, bisküvi ve puding bakımından zengin bir tatlı olduğu için şeker oranı da bu yüzden yüksektir. Şeker hastaları ya da zayıflamak isteyen kişilerin uzak durması gereken bir tatlı çeşididir. Fakat uzak duramıyorsa eğer, bisküvi tatlısında kullanılan bisküviyi yulaflı ya da şeker oranı az olanı tercih edebilir. Yine puding içinde şeker oranı az veya varsa şeker miktarı hiç olmayan pudingler kullanılabilir. Sütü tam yağlı değil, yarım yağlı ya da yağsız olarak kullanabilirsiniz. Böylece sağlığımızı biraz daha korumuş oluruz.

Bisküvi Tatlısı Kalori Değeri

Kalori, yiyeceklerin yakılmasıyla ortaya çıkan bir tür enerji çeşididir. Kalori kişilerin diyet yapmak ve zayıflamak için en çok dikkat etmeleri gereken noktalardan biridir. Bisküvi tatlısı ise şeker ve yağ oranı göz önüne alındığı zaman diğer yaş pasta çeşitlerine göre kalorisi biraz daha düşük bir tatlı türüdür. Fakat bu bir dilimden fazla yiyeceğiniz anlamına gelmemektedir. 6 kişilik bir bisküvili pastanın bir dilimi 427 kalori değerindedir. Bu kalori oranı kullandığınız malzemeye, dilimin büyüklüğüne ve sayısına göre değişmektedir.
" } ] }