{ "title": "Bisküvi Topları", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/biskuvili-toplari.gif", "date": "19.01.2024 15:23:38", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "Bisküvi topları, kabul günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle yanında bir bak içecek ve tuzlu bir çeşit pasta ile gününüzü hoş edeceğiniz bir tarif olan bisküvi toplarının hazırlanması da bir o kadar kolaydır. Oldukça pratik bir tarif olan bu tatlıyı canınız şekerli gıdalar istediği zaman kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Bisküvi Topları Malzemeleri
Bisküvi Topları Nasıl Yapılır?

Bisküvi toplarını hazırlamak için öncelikle bisküvileri ufalayın ve bir karıştırma kabının içerisine alın. Arzu ederseniz eğer bisküvileri rondoda çekebilirsiniz. Bisküvilerin un kıvamına gelmesi gerekiyor. Oldukça ince kırıntılar haline gelen bisküvileri karıştırma kabının içerisine alıp üzerine oda ısısında olan margarini, kakaoyu, Nescafe'yi, ceviz içini, sütü ve pudra şekerini ilave edin.

Bütün malzemeler ile karıştırılan harcı bir güzel yoğurun. Harcın çok sıkı veya çok yumuşak olmaması gerekiyor. Orta sertlikte bir hamur elde edin ve hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartın. Kopartılan tüm parçaları avuç içinizde yuvarlayın ve kürdanların üzerine saplayın. Bu aşamada bir borcamın içerisine de dizebilirsiniz.

Kürdana batırın topların her tarafına kırılmış ceviz içi, Hindistan cevizi veya toz Antep fıstığına batırın. Bisküvili topların her tarafını istediğiniz süsler ile süsleyip servis tabaklarına alın. Tatlıları buzdolabına kaldırıp birkaç saat dinlendirin. Özellikle şekil verdikten sonra tatlıların serin bir ortamda birkaç saat beklemesi gerekiyor.
" } ] }