{ "title": "Bisküvi", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/biskuvi.gif", "date": "19.01.2024 09:13:39", "author": "merve ekmen", "article": [ { "article": "Bisküvi, Şeker, tuz, un ve diğer gıda maddeleri eklenerek, eklendikten sonra su ile yoğurularak, tekniğine uygun işlenmesi, şekil verilmesi ve pişirilmesi sonucu elde edilen bir unlu mamuldür. Tatlı, tuzlu ve sade olarak birçok çeşidi vardır. Bisküvi adını Latince bir kelimeden almıştır. Latince 'Bi costus' yanı iki kere pişirilmiş anlamına gelmektedir. Bisküvi yapımında ilk pişirme işlemi 30-150 metre uzunluğundaki sıcak fırınlarda 1-15 dakika arasında yapılmaktadır. İkinci pişirme işlemi, kuru hava ile soğutma fırınında yapılmaktadır. Bisküvi ve diğer benzer gıdalar genellikle yumuşak ekmeklik buğdaydan üretilmektedir. Bisküvi, M. Ö 3. Yüzyılda Roma uygarlığında üst sınıf olan patriklerin aşçıları bal, süt ve unla bisküviler pişirmiş. Pişirilen bisküvilere dulcia ve operalactaria adları verilmiştir. Daha sonra bu bisküviler üst sınıfa sunuldu. Şarapla ıslatılarak tüketilmeye başlandı.