{ "title": "Bisküvili Çikolata Topları", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/biskuvili-cikolata-toplari.gif", "date": "19.01.2024 10:23:43", "author": "merve ekmen", "article": [ { "article": "Bisküvili Çikolata Topları, Görünüşü iştah kabartan bisküvili çikolata topları hem pratik hem yapılışı kolay olan bir tatlı çeşididir.

Bisküvili Çikolata Topları Malzemeleri
Üzeri için
Bisküvili Çikolata Topları Nasıl Yapılır?

Geniş bir kaba pötibör bisküvilerini elinizle iyice ufalayarak koyun. Ufaladığınız pötibör bisküvilerin üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, kakao, Nescafe, süt, fındık ve pudra şekerini ekleyin. Elinizle malzemeleri iyice birbiriyle özleşecek şekilde karıştırın. Eğer karışımın kıvamı sert olursa azar azar süt ekleyerek yumuşak bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışımdan ceviz büyüklüğü kadar koparın ve top şeklini alacak gibi yuvarlayın. Yuvarladığınız bisküvili çikolata toplarını servis tabağına yerleştirin ve soğuması için buzdolabında yaklaşık 1-2 saat kadar bekletin. Arzunuza göre daha uzun sürede bekletebilirsiniz. Bisküvili çikolata topları buzdolabında soğurken üzeri için, bitter veya sütlü çikolatayı benmari usulü (Büyük bir tencerenin içine su koyularak ateşe verilir, su kaynayınca ocağın altı kısılır. Su dolu tencerenin içine daha küçük bir tencere koyulur ve eritilecek malzeme su ile temas etmeden erimeye bırakılır.) eritin. Kıvamın biraz akışkan olması için çikolatanın içine 2 yemek kaşığı kadar süt ekleyip karıştırın. Benmari usulü eriyen çikolatayı, buzdolabında bekletilmiş bisküvili çikolata topları üzerine bir çay kaşığı yardımıyla dökün ve son olarak üzerine Hindistan cevizi ve fındık kırıklarını serpiştirerek servis edebilirsiniz. Dilerseniz bisküvili çikolata toplarının üzeri için başka süsleme malzemeleri de kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }