{ "title": "Bisküvili Elmalı Tatlı", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/biskuvili-elmali-tatli.gif", "date": "22.01.2024 01:37:40", "author": "emel aslan", "article": [ { "article": "
Bisküvili Elmalı Pasta, klasik muhallebi tadından bir adım öteye hem de bu kadar pratik ve kolay malzemeyle. Her damak tadına uygun hafif yeni bir lezzettir.

Bisküvili Elmalı Pasta Malzemeler (8 kişilik)
Muhallebisi İçi
Üzeri için
Bisküvili Elmalı Pasta Nasıl Yapılır?

Öncelikle elmalar yıkanır. Yıkandıktan sonra elmalar soyup rendelenir. Rendelenen elmalar küçük bir tencerede 3-4 dakika orta ateşte hafif suyunu bırakana kadar kavrulur. Daha sonra şeker ve tarçın ilave edilir. Yaklaşık 10-12 dakika pişirildikten sonra kırılmış cevizlerde ekleyip karıştırılır (Dilerseniz fındık veya badem de kullanabilirsiniz) Ocağı kapatıp soğumaya bırakalım.

Muhallebisi için süt, un, şeker bir tencereye alınır. Dibinin tutmaması ve pürüzlerin yok olması için kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynamaya başladıktan sonra yağ ve vanilya eklenerek 1-2 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır ve mikserle iyice çırpılır. 1 su bardağı süt orta boy kâseye boşaltılır. Bisküvileri tek tek sütte batırılarak isteğe bağlı kare veya dikdörtgen borcama dizilir. Bir sıra dizdiğimiz bisküvilerin üzerine elmalı harcın yarısı yayılır ve hemen ardından ılık muhallebinin yarısı dökülür. Bir kat daha bisküvi dizilir kalan elmalı harç ve muhallebi dökülür. İsteğe bağlı olarak üzerine kakao serpilerek soğuması için buzdolabına kaldırılır. 1-2 saat bekledikten sonra tatlınızı servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }