{ "title": "Bisküvili Havuç Tatlısı", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/biskuvili-havuc-tatlisi.gif", "date": "20.01.2024 09:04:39", "author": "ezgi kılıç", "article": [ { "article": "Bisküvili havuç tatlısı, farklı tatlılar yapmak ve farklı lezzetler tatmak ve sevdiklerinize tattırmak istiyorsanız bu tarif tam da size göre. Sevdiklerinize, misafirlerinize ve ailenize rahatlıkla ve evde kolay bir şekilde yapabileceğiniz bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecek ve sürekli yapmanızı isteyeceklerdir. Kadınlar kabul günlerinde, misafirlerinize, akşamları yemeklerden sonra çayın yanında servis etmek için ve özel günlerinizde servis edilmek için rahat bir şekilde yapılabilir.

Bisküvili Havuç Tatlısı Malzemeleri
Bisküvili Havuç Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak 1 kilo havucu güzel bir şekilde yıkıyoruz ve ardından havuçları soyacak yardımı ile soyuyoruz. Soyacak yardımı ile soyduğumuz 1 kilo havucu orta boy tencerenin içerisine 4 su bardağı ılık su ile orta ateşte haşlıyoruz. Orta ateşte haşlanan 1 kilo havuçları rondodan geçirerek püre haline getiriyoruz. Püre haline getirdiğimiz havuçları bir kenara koyuyoruz. Havuçları haşladığımız orta boy tencerenin içinde bulunan su 4 su bardağından az ise 4 su bardağı su olacak şekilde yeniden ayarlıyoruz ve orta boy tencerenin içerisine 2 su bardağı toz şeker, 4 çorba kaşığı nişasta, 2 paket vanilyayı koyarak karıştırıyoruz. 1 adet limonun kabuklarını rende yardımı ile rendeliyoruz ve kabukları rendelenen limonun suyunu da sıkarak orta boy tencerenin içerisine koyuyoruz. Orta boy tencerenin içinde bulunan malzemeler muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte pişiriyoruz. Muhallebi kıvamına gelen karışımın içerisine rondodan geçirdiğimiz ve bir kenara bıraktığımız havuç püresini de ekleyerek bir müddet daha kaynatıyoruz ve daha sonra ocaktan alarak bir kenarda ılıması için bekletiyoruz. Daha sonra orta boy bir borcamı su ile ıslatıyoruz ve 1 paket pötibör bisküviyi açarak tek kat şeklinde diziyoruz. Üzerine ılıması için bir kenarda bıraktığımız havuçlu muhallebiden dökerek güzel bir şekilde yayıyoruz. Bu şekilde istenildiği kadar kat yapılabilir. Kişinin isteğine göre değişmektedir. Son olarak ise istenirse eğer Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }