{ "title": "Bisküvili İrmik Tatlısı", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/biskuvili-irmik-tatlisi(1).gif", "date": "20.01.2024 01:46:19", "author": "emel aslan", "article": [ { "article": "Bisküvili irmik tatlısı, yapımı oldukça kolay ve pratik olan bir sütlü tatlıdır. Yetişkinlerin ve çocukların severek yediği hafif bir sütlü tatlıdır.

Sütlü bir muhallebi tatlı olması nedeniyle kalori olanı düşüktür.

Bisküvili İrmik Tatlısı Malzemeleri (6 kişilik)
Çikolata Sosu için
Süslemek için
Bisküvili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Sütü kaynamak üzere tencereye koyalım. Şeker ve irmiği de koyup orta ateşte dibinin tutmaması ve pürüzlerin yok olması için kaynayıncaya kadar bol bol karıştıralım. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım ve içine şekerli vanilyayı ilave edelim. 2 -3 dakika karıştırdıktan sonra ocaktan indirelim. Ocaktan indirdikten sonra daha önce suyla ıslattığımız normal kek kalıbına irmikli muhallebiyi dökelim. Daha sonra irmikli muhallebinin üzerine dik olarak sıra sıra bisküvileri dizelim. Dizim işlemi bitikten sonra soğuması için buzdolabına koyuyoruz. 1- 2 saat beklemesi yeterli olacaktır.

Çikolata Sosu Nasıl Yapılır?

Tencereye sütü, şekeri, unu ve kakaoyu koyalım. Orta ateşte dibinin tutmaması ve pürüzlerin yok olması için kaynayıncaya kadar sık sık karıştıralım. Kaynadıktan sonra ateşin altını kısalım. Kısık ateşte de 1- 2 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan indirelim. Buzdolabında 1- 2 saat beklettiğimiz irmikli muhallebiyi servis tabağına ters çevirelim. Ters çevirdiğimiz irmikli muhallebinin üzerine ılık çikolata sosunu gezdirerek dökelim. Son olarak da üzerine ceviz veya Antep fıstığı serpilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }