Bisküvili kabak pastası, özellikle mevsiminde olduğunda bal kabağı ile hazırlanacak oldukça gösterişli bir tatlıdır. Özellikle kremasıyla birlikte bisküvili kabak pastasını çok beğeneceksiniz. Üstelik yapımı kolay, gerekirse 1-2 gün önceden bile hazırlanabilir. Konuklarınızın geleceği günde hazırlıkları tamamlamak için zorlanmazsınız. Bu tatlıyı bir kez denediğinizde, sıkça yapacağınızı düşünüyoruz. Aynı tatlıyı dilerseniz elmayla da hazırlayabilirsiniz. Sevdiklerinize her zaman sağlıklı tatlıları yapmanızı tavsiye ederiz. Şimdi birlikte bisküvili kabak pastasını hazırlamaya başlayabiliriz.
Bisküvili kabak pastası için gerekli malzemeler
1 kg bal kabağı
2 paket sade pötibör bisküvi
1 su bardağına yakın toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 adet kabuk tarçın
1 fiske tuz
1 çay bardağı ince çekilen ceviz içi
Bulamak için Hindistan cevizi
Krema malzemeleri
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tepeleme olmayan nişasta
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için
Fıstık içi ve bitter çikolata
Bisküvili kabak pastası nasıl yapılır?
Önce bal kabaklarını soyarak, iri parçalar halinde doğrayın. Bunları bir tencerenin içine koyun. Tencereye kabuk tarçını ikiye bölerek ilave edin. İçine 1 çay bardağı su ekleyerek, kabaklar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra bal kabaklarını ocaktan alarak içindeki fazla suyu süzdürün. Çünkü içindeki suyu almazsanız hem daha fazla bisküvi alır hem de karışımı zor toparlarsınız. Kabakların içindeki kabuk tarçını da dışarı alabilirsiniz. Bal kabaklarının içine toz şekeri ilave edin. Şimdi el blenderi kullanarak kabakları püre haline getirebilirsiniz. İçine tereyağını ilave ederek, bal kabağı püresinin soğumasını bekleyin. Bu arada sizde pastanın kremasını hazırlayabilirsiniz. Krema malzemelerini bir tencerenin içine koyarak, iyice karıştırın. Bunu orta ateşin üzerinde pişirin. Daha sonra soğuması için kenara alın. Ancak üzerinin kabuk tutmaması için arada bir karıştırmaya özen gösterin.
Bal kabağı püresi soğuduktan sonra içine 2 paket pötibör bisküviyi küçük parçalar halinde kırarak ilave edin. Ancak bisküvilere azar azar kabaklara ilave edin. Çünkü bazen fazla katı olabiliyor. Bu nedenle kıvamını siz ayarlamalısınız. Bu karışımı yarım saat kadar dinlendirin. İçinden iri ceviz kadar parçalar koparın. Bu sırada ellerinizi hafif yağlarsanız, malzeme elinize yapışmaz. Biz bisküvili kabak pastasını küçük pasta şeklinde hazırlayacağız. Dilerseniz bunu kek kalıbında şekillendirebilirsiniz. Ancak bizim yaptığımız gibi denemenizi isteriz. Hem yemesi hem de görselliği mükemmel oluyor. Şimdi kabaklı karışımdan kopardığınız parçaları elinizde yuvarlayın. Bunların ortalarını çukurlaştırın. Daha sonra bunu Hindistan cevizine iyice bulayın. Bunları geniş bir servis tabağına yerleştirin. Orta kısımlarına daha önceden pişirdiğiniz kremadan koyun. Bunun üzerine benmari usulü erittiğiniz bitter çikolatayı gezdirebilirsiniz. Biraz da fıstık içi serperseniz mükemmel bisküvili kabak pastası yaratmış olursunuz. Artık pastanızı konuklarınıza ikram edebilirsiniz.