{ "title": "Bisküvili Kabak Tatlısı", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/biskuvili-kabak-tatlisi.gif", "date": "21.01.2024 06:10:19", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Bisküvili kabak tatlısı, yine pratik ve kolay bir yapımı olan bir tatlıyla karşı karşıyayız. Üstelik lezzetli, hafif ve besleyici bir tatlıdır. Tatlının oldukça besleyici bir sebzeyle buluşmasına hayran kalacaksınız. Bal kabağı tatlıların içine çok yakışıyor. Bu tatlının ana malzemesi bisküvi ve bal kabağından oluşuyor. Eğer akşamdan bal kabağını toz şekerin içinde bekletirseniz, tatlınızı hazırlamanız bir saati bulmaz. Bu şekilde konuklarınız için lezzetli bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Sağlıklı tatlı olur mu demeyin. Tatlı ihtiyacınızı bu şekilde giderirseniz hem sağlığınızı korumuş olur hem de dengeli beslenebilirsiniz. Şimdi bisküvili kabak tatlısını birlikte yapmaya başlayabiliriz.

Bisküvili kabak tatlısı için gerekli malzemeler
Bisküvili kabak tatlısı nasıl yapılır?

Bir gün önceden bal kabaklarını ayıklayın. İçindeki çekirdeklerini çıkararak, bunu dilediğiniz şekilde kesin. Daha sonra bir tencerenin içine yerleştirin. Bal kabaklarının üzerine toz şekeri dökün. Tencerenin ağzını örterek, sabaha kadar bu şekilde bekletin. Krem şantiyi de akşamdan hazırlayabilirsiniz. Bir su bardağı soğuk sütle krem şantiyi önce hafif devirde, daha sonra hızlı devirde mikserle birlikte çırpın. İyice koyulaşan krem şantiyi buzdolabına kaldırın. Sabah olduğunda bal kabaklarını koyduğunuz tencereyi ateşin üzerine koyun. Bunu ağır ateşte pişirmeye başlayın. Geceden beri toz şekerin içinde bekleyen kabaklar suyunu iyice salmıştır. Bu nedenle başka su ilave etmenize gerek kalmaz. Bal kabakları iyice yumuşayıncaya kadar pişirilmelidir. Yeterince piştikten sonra bal kabaklarını delikli kepçeyle derin bir kâsenin içine alın. Ancak suyunu almamaya dikkat edin. Bunun içine küçük parçalar halinde ufaladığınız pötibör bisküvileri koyun. Fındık içlerinin bir kısmını da ilave edin. Daha sonra altını hafifçe ıslattığınız borcamın içine bal kabaklarını yayın. Bunun üzerine akşamdan hazırladığınız krem şantiyi sürün. Kalan fındık içlerini bisküvili kabak tatlısının üzerine yayın. Fındık içini bol kullanmanızı tavsiye ederiz. Daha lezzetli olacaktır. Daha sonra tatlınızı kare dilimlere keserek servis tabaklarına alabilirsiniz. Konuklarınız ikram ettiğiniz tatlınızı çok beğenecektir.

Afiyet olsun.
" } ] }