{ "title": "Bisküvili Lokum", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/biskuvili-lokum.gif", "date": "19.01.2024 22:17:57", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Bisküvili lokum, herkesin sevdiği bisküviyle hazırlanan mükemmel bir tatlı tarifidir. Bunu bir kez denerseniz, sıkça yapacağınıza eminiz. Arzu edenler içinde muz kullanabilir, üzerine ceviz ve fındık içi serpiştirebilir. Fakat tarifte önerdiğimiz gibi yaptığınızda da çok lezzetli olacaktır. Üstelik çok kolay hazırlanacak bir tariftir. Evde olan herkesin tatlıyı yemek için yarışacağını düşünüyoruz. Gerçekten hafifliği ve lezzetiyle farklılık yaratacaktır. Dilerseniz bisküvili lokum yapımına birlikte başlayalım.

Bisküvili lokum için gerekli malzemeler
Ara kreması için
Bisküvili lokum nasıl yapılır?

Önce pötibör bisküvileri robotta çok ince çekerek hazırlayalım. Bunları tercihen uzun dikdörtgen borcamın içine incecik yayarak döşeyin. Daha sonra elinizle bastırarak iyice düzeltin. Bu arada krem şantiyi çukur bir kâsenin içinde soğuk sütle birlikte önce düşük hızda, ardından yüksek hızda mikserle çırparak hazırlayın. Bunu buzdolabına kaldırarak bekletin.

Bisküvili lokumun ara kremasını hazırlamak için, bir tencerenin içine sütü, toz şekeri, margarin ve unu koyalım. Ağır ateşin üzerine tencereyi koyarak, devamlı karıştırmak suretiyle pişirmeye başlayalım. Krema göz göz oluncaya kadar pişince, içine dama sakızını atalım. Damla sakız eriyince, hemen altını kapatarak, biraz ılınmasını bekleyelim. Bunu pötibör bisküvilerinin üzerine dikkatlice yayalım. Bunu yaparken kremanın ince olmasına özen gösterelim. Üzerini ıspatulayla iyice düzeltelim. Buzdolabında 1-2 saat kadar soğuması için bekletelim. Ardından krem şantiyi üzerine yine düzgünce yayalım. Yine buzdolabına kaldırarak bekletelim. Bunu bir gün önceden yaparsak daha iyi olur. Ertesi gün tatlıyı belirli aralıklarla şeritler halinde keselim. Her şeridi ucundan başlayarak rulo şeklinde saralım. Her sardığımız parçayı servis tabağına alalım. Dilerseniz rulo şeklinde sarılan parçaları ortadan keserek, yan yatırabilirsiniz. Arzu ederseniz bunun yarısını renkli yani kakaolu, muzlu, çilekli krem şantiyle hazırlayabilirsiniz. Borcamın atında kalan bisküvi parçacıklarını cam bir kavanoza koyarak, bunları daha sonra yeniden kullanmak üzere saklayabilirsiniz. Bisküvili lokum artık sevdiklerinize sunulmaya hazır. Herkesin beğeneceğine emin olabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }