{ "title": "Bisküvili Mozaik Pasta", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/biskuvili-mozaik-pasta.gif", "date": "21.01.2024 14:55:23", "author": "merve ekmen", "article": [ { "article": "Bisküvili Mozaik Pasta, Mozaik pastanın ismi adı mozaik taşlarından gelmektedir. Mozaik pastayı dilimlendiğinde elde edilen dilimler aynı mozaik taşlarının desenlerine benzemektedir. Soğuk olarak yenildiği zamanda mozaik taşları gibi serttir. Mozaik pastanın birçok çeşidi vardır. Bisküvili mozaik pasta, elmalı mozaik pasta, fındıklı mozaik pasta, kestane şekerli mozaik pasta, çilekli mozaik pasta, incirli mozaik pasta, kakao bisküvili mozaik pasta, portakallı mozaik pasta, havuçlu mozaik pasta, kedi dilli mozaik pasta, pudingli mozaik pasta, kremşantili mozaik pasta, jöleli mozaik pasta ve kahveli mozaik pasta.

Mozaik pasta hazırlanışı kolay ve pratik bir pastadır. Aynı zamanda yapılışı için çok fazla malzemeye ihtiyaç gerektirmez. Fakat asıl önemli olan özelliği, soğuk servise sunulduğu için, buzdolabında birkaç gün kadar bekletilebilir.

Bisküvili Mozaik Pasta Malzemeleri
Bisküvili Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?

Mozaik pasta çikolata sosu hazırlamak için, geniş olan bir tavaya tereyağı veya margarin koyarak, eritin. Sonrasında eriyen margarin veya tereyağına sütü ve kakaoyu ekleyin. Dibi tutmaması için sürekli karıştırarak, kaynatın. Karışımınız kaynadıktan sonra şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Kaynamakta olan sütlü karışıma bitter çikolatayı ya da sütlü çikolatayı ekleyin (Güvertür çikolata da tercih edebilirsiniz normal çikolatadan daha lezzetli olacaktır.) ve ocaktan tavayı alın. Çikolataların sütlü karışımda kendiliğinden erimesin, bekleyin. Çikolatalarının erimesi durumunda karışımı karıştırarak, biraz soğumaya bırakınız.

Pötibör bisküvileri derin bir kaba, elinizle kırıp koyunuz. Mozaik pastanın kesildiğinde oluşacak desenler için pötibör bisküvileri çok ufak olmayacak şekilde parçalayın. Daha sonra önceden soğumaya bıraktığımız çikolata sosunu, kırılan pötibör bisküvilerin üzerine dökün ve dövülmüş olan ceviz ya da fındığı ekleyin, ezmeden karıştırın.

Mutfak tezgâhına ya da masasına streç filmi serin ve üzerine mozaik pasta için önceden hazırladığımız bisküvili çikolatalı karışımı dökün. Ellerinizle karışıma yanlardan bastırarak, piramit şeklini vermeye çalışın ve streç filme sarın. Buzdolabında yaklaşık 3 saat kadar soğumaya ve karışımın kendini tutması için beklemeye bırakın. Daha sonra mozaik pastanızı dilimleyip, arzunuza göre servis edin.

Bisküvili Mozaik Pasta Yaparken Dikkat Edilecek Noktalar

Mozaik pastayı hazırlarken, dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise çikolatanın miktarını iyi ayarlanmasıdır. Eğer çikolatayı çok fazla koyarsanız, mozaik pasta çikolatanın yoğunluğundan dolayı iç bayıcı ve yapış yapış olur. Sosunuzu iyi ayarlamanız gerekmektedir. Tam kıvamı tutturulmazsa şekil verirken zorlanılır. Mozaik pasta için kullandığınız pötibör bisküvileri de çok küçük parçalar halinde kırarsanız, mozaik görüntüsü elde edilmez.

Bisküvili Mozaik Pasta Kaç Kalori?

Mozaik pastada kullanılan 2 paket pötibör bisküvisi 1732 kalori, 125 gr margarin ya da tereyağı 912 kalori, bir su bardağı süt 163 kalori, 3 yemek kaşığı kakao 180 kaloridir. Bisküvili mozaik pasta için kattığımız bütün malzemeleri hiçbir değişikliğe uğramadan pasta yapımında kullandığımızda 2987 kalori etmektedir. Pastayı sekiz dilime böldüğümüz zaman bir dilim bisküvili pasta 373 kalori olmaktadır." } ] }