{ "title": "Bisküvili Muzlu Pasta", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/biskuvili-muzlu-pasta.gif", "date": "19.01.2024 23:03:18", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Bisküvili muzlu pasta, ev hanımlarının sıklıkla yaptığı bir tatlı türü olmaktadır. Özellikle misafiri gelecek olan ya da gün yapacak olan kadınların, tarifi kolay olmasından ziyade masrafsız olup kolayca yapıldığı için hanımların vazgeçemedikleri pasta türü olmaktadır. Özellikle de çocukların çok sevdiği için sizler de arada sırada evinizde bu pastayı yaparak çocuklarınızın çok hoşuna gitmesini sağlayabilirsiniz. Kalori bakımından çok yüksek olmadığından ve süt ile yapıldığı için, diğer tatlılar gibi zararlı olmayacaktır.

Bisküvili muzlu pasta malzemeleri
Kakao kreması için malzemeler
Üzeri için sos malzemeler
Bisküvili muzlu pasta nasıl yapılır?

Pastamızı yapmaya başlamadan önce ilk başta kakao kremasını yapmamız gerekmektedir. Derin bir tencerenin içerisinde 4 su bardağı süt konularak kaynatılır. Süt kaynamaya başladığı zaman yavaş yavaş 3 yemek kaşığı un konulur ve sürekli olarak karıştırılması gerekmektedir. Aksi takdirde un topaklanacaktır. 4 tatlı kaşığı kakao konulur. Bu sırada sürekli olarak karıştırılması gerekmektedir. 2 su bardağı toz şeker de ilave edilir. Toz şeker eriyince, ayrı bir tava içerisinde eritmiş olduğumuz tereyağı da kakao kremasının içerisine konulur. Birkaç defa daha karıştırılarak ocağın altı kapatılır. Kakao kremasının üzerinin kabuk olmaması ve koyulaşmaması için mutlaka 2 dakikada bir karıştırmanız gerekmektedir.

Bir tepsinin içerisine pötibör bisküvilerden enine üçer tane boyuna ise altışar tane konulur. Üzerine kakao kreması sürülür. Bir kat daha pötibör bisküvi konulur ve üzerine kakao kreması sürülür. İki kat olan bisküvilerin ortadaki bisküvi boş kalacak şekilde bir sağa bir sola olmak üzere 3 kat daha konulur. Her konulan bisküvinin üzerine kakao kreması sürülmesi gerekmektedir. Kabuklarını soyduğumuz ve küçük küçük doğradığımız muzlarımızı pötibör bisküvilerimizin orta kısmına koymamız gerekmektedir. İsteğe göre muzları da kakao kremasına batırabilirsiniz. Muzların üzerini pötibör bisküvi ile kapatmak gerekmektedir. 2 kat olacak şekilde pötibör bisküvisi ile kaplanır ve üzerine kalan kakao kreması dökülür. Buzdolabında yaklaşık olarak 4 saat dinlendirmeniz gerekmektedir.

Ayrı bir kabın içerisinde sosu yapılması gerekmektedir. Sosu için, 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı kakao ve 3 yemek kaşığı kakao konulur. Bu karışım iyice birbirine karışana kadar ocak üzerinde pişirilmesi gerekmektedir. Buzdolabında yaklaşık olarak 4 saat boyunca dinlendirdiğiniz pastanın üzerine kakao sosunu sürmemiz gerekmektedir.

Eğer Bisküvili muzlu pastanın göze hitap etmesini istiyorsanız beyaz çikolata eritilir. (Çikolatayı eritmek için, bir tencerenin içerisine su doldurunuz ve su kaynayıncaya kadar bekleyiniz. Ayrı bir kabın içerisine beyaz çikolata konulur ve kaynayan suyun içine konulur. Suyun sıcaklığı sayesinde erimiş olacaktır.) Beyaz çikolata da pastamızın üzerine sürülür ve servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }