{ "title": "Bisküvili Muzlu Rulo Pasta", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/biskuvili-muzlu-rulo-pasta.gif", "date": "19.01.2024 03:25:53", "author": "ezgi kılıç", "article": [ { "article": "Bisküvili muzlu rulo pastanın; yapımı oldukça kolay ve aynı zamanda yapımı oldukça pratiktir. Rengarenk bir sunuma sahip olan bisküvili muzlu rulo pastayı sevdiklerinize, misafirlerinize ve ailenize evinizde kolay ve rahat bir şekilde yapabilir, sizden sürekli istenecek ve sevdikleriniz mutlu edecek pasta tarifleri arasında ilk sıraya koyabilirsiniz. Hem sizin hem de sevdiklerinizin tadı damağında kalınacak olan bu tarifi kadınlar kabul günlerinde servis etmek için, özel günleriniz de ya da çayın yanında servis etmek için rahatlıkla yapabilirsiniz.

Bisküvili Muzlu Rulo Pasta Malzemeleri
Bisküvili Rulo Pasta Arası için
Bisküvili Muzlu Rulo Pasta Nasıl Yapılır?

İlk olarak derin bir kabın içerisine 2 paket krem şantiyi ve soğuk sütü koyarak karıştırıyoruz. Eğer istenirse krem şanti yapılacak olan derin kâsenin içerisine 1 çorba kaşığı bal konulabilir. Krem şantiyi güzel bir şekilde karıştırıyoruz ve daha sonra soğuması için buzdolabına koyuyoruz. Krem şanti buzdolabında soğumaya bırakıldıktan sonra pastayı yapmaya başlıyoruz. Yine derin bir kabın içerisine oda sıcaklığında bulunan 1 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı kakao ve 1 çay bardağı toz şekeri koyarak güzel bir şekilde iyice karıştırıyoruz. Daha sonra derin kabın içerisine 125 gram eritilmiş margarin ya da tereyağı koyarak karıştırmaya devam ediyoruz. Hazırladığımız karışımı bir kenara koyuyoruz ve kakaolu ya da tercihe göre normal bisküviyi rondo yardımıyla iyice parçalıyoruz. Daha sonra bir kenarda beklettiğimiz kakaolu karışımın içerisine mikser yardımı ile parçalara ayırdığımız bisküvileri koyarak ilk olarak karıştırıyoruz ve daha sonra el yardımı ile bir müddet yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz karışımı bir kenara koyarak streç film alıyoruz ve masanın üzerine iki kat ve yan yana olacak şekilde seriyoruz ve hazırlamış olduğumuz ve yoğurduğumuz bisküvi harcını koyarak elleri hafif ıslatıyoruz. Daha sonra bisküvi harcı 1.5 santim kalınlığında dikdörtgen şeklini alana kadar düzeltiyoruz. Daha sonra buzdolabında beklettiğimiz krem şantiyi buzdolabından çıkararak dikdörtgen şekline getirdiğimiz bisküvi harcının üzerine güzel bir şekilde yayıyoruz. Yine daha sonra 2 adet muzun kabuklarını soyarak krem şanti döktüğümüz bisküvi harcının üzerine yerleştiriyoruz ve streç folyonun kenarlarından tutarak muzların üzerini kapatıyoruz ve dikkatli bir şekilde rulo yapıyoruz. Hazırladığımız rulo pastayı buzdolabında en az 2 saat boyunca dinlendiriyoruz ve daha sonra servis için çıkarıyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }