{ "title": "Bisküvili Parfe", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/biskuvili-parfe.gif", "date": "21.01.2024 13:04:01", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Bisküvili parfe hem kolay yapımı hem de değişik damak tadı olanların çok severek yedikleri bir pasta çeşidi olmaktadır. Sizler de zamanınız kısıtlıysa canınız tatlı çekiyorsa o zaman sizler de evinizdeki malzemeler ile kolayca bu tarifi yapabilirsiniz. Bisküvili parfe sade yapılacağı gibi içerisine istediğiniz meyveleri de katabilirsiniz.

Bisküvili parfe malzemeleri
Sosu için gerekli malzemeler
Bisküvili parfe nasıl yapılır?

2 paket krem şanti bir kabın içerisine dökülür. Soğuk sütü ekliyoruz. Mikserde 4 dakika kadar çırpıyoruz. Ayrı bir kabın içerisine 3 adet yumurtanın sarısını ve toz şeker ilave ederek çırpıyoruz. Ayrı bir kabın içerisinde yumurtanın akları kar beyazı olana kadar çırpmak gerekmektedir. Krem şanti içerisine ilk önce yumurta sarısını koyup çırpıyoruz. Ardından yumurta aklarını da ekliyoruz. Bir süre daha karıştırmamız gerekmektedir. En son iri bir şekilde dövmüş olduğumuz fındık ya da cevizleri de ekliyoruz. En son küçük küçük kırdığımız pötibör bisküvilerimizi de ekliyoruz. Bir yemek kaşığı ile iyice bu karışımı karıştırıyoruz. Bir streç film üzerine bu karışımı döküyoruz. İyice bastırıyoruz ve parfe donana kadar buzlukta bekletiyoruz.

Ayrı bir kabın içerisinde sosunu hazırlamamız gerekmektedir. 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Üzerine 2 su bardağı süt ilave edilir. Sırası ile 1 yemek kaşığı elenmiş un, 2 tatlı kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı kakao, 1 çay bardağı toz şeker de ilave edilir. Un toparlamaması için sürekli karıştırmanız gerekmektedir. Kaynayınca ocağına altı kapatılır. Soğuyana kadar karıştırılması gerekmektedir. Donmuş olan parfeyi buzluktan çıkarıp, üzerine sos dökülür. 15 dakika sonra dilimlenerek servis edilmesi gerekmektedir.

Afiyet olsun.
" } ] }