{ "title": "Bisküvili Profiterol Tarifi", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/biskuvili-profiterol-tarifi.gif", "date": "21.01.2024 07:19:33", "author": "ezgi kılıç", "article": [ { "article": "Bisküvili profiterol, tatlı olarak oldukça sevilen tarifler arasında yer almaktadır. Kadınlar kabul günlerinde, akşam yemeklerden sonra çayın yanına, misafirler geldiğinde yapılacak olan bu tarif hem sizin hem de sevdiklerinizin beğendiği ve sürekli yapmanızı isteyeceği tarifler arasında ilk sıralarda yer alacaktır.

Bisküvili Profiterol Malzemeleri
Bisküvili Profiterol Nasıl Yapılır?

İlk olarak derin bir kabın içerisine oda sıcaklığında bulunan 3 su bardağı süt boşaltılır. Ardından derin kabın içerisine 3 paket krem şanti eklenerek güzel bir şekilde çırpılır. Bir müddet çırpıldıktan sonra süt ile hazırlanmış olan krem şanti yaklaşık 5 dakika kadar bir kenara bırakılıyor. Krem şanti bir kenarda dinlendirilirken bu sırada 3 tane muz kabuklarından ayrılarak güzel bir şekilde dilimleniyor. Daha sonra başka bir derin kabın içerisine 2 paket bebe bisküvisini, ceviz ya da isteğe göre 1 çay bardağı fındık ve güzel bir şekilde dilimlenmiş muzlar konularak karıştırılıyor. Bu sırada yaklaşık olarak 5 dakika bir kenarda dinlendirilen krem şantinin 1/3'ini bisküvilerin bulunduğu derin kabın içerisine boşaltıyoruz. Krem şanti dökülen derin kabın içindeki malzemeler güzel bir şekilde ve iyice karıştırılır. Derin kabın içinde güzel bir şekilde karıştırılan malzemeler servis tabağına dökülür ve üzerine diğer derin kabın içinde kalan krem şanti dökülerek üzeri güzel bir şekilde düzleştirilir. Daha sonra bir kabın içine çikolata sosu konur ve hazırlanır. Hazırlanan çikolata sosu servis tabağına şekilli bir şekilde dökülür ve yaklaşık olarak buzdolabında 1 ya da 2 saat bekletilir. Daha sonra servis tabağında bulunan bisküvili profiterolün üzerine yarım çay bardağı Antep fıstığı serpiştirilir ve sunum için hazırlanır.

Afiyet Olsun.
" } ] }