{ "title": "Bisküvili Sütlü Tatlılar", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/biskuvili-sutlu-tatlilar(1).gif", "date": "19.01.2024 00:08:43", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Bisküvili sütlü tatlılar, çok kolay yapımı olduğundan ani misafirleriniz geleceği zaman çok çabucak sizler de evinizde bisküvili pasta yapacaksınız. Hem kalori bakımından çok düşük olması hem de ekonomik olduğu için sizler de çok kısa bir süre içerisinde yapacaksınız. Mozaik pasta olarak bilinen ve sütle yapılan bir tatlı türü olmaktadır. Çeşitli şekilde yapılmaktadır. Çok acele yapılmasını istiyorsanız sosu olarak evinizde hazırlayacağınız muzlu puding ve çikolatalı puding ile kolayca yapabilirsiniz. Biraz daha vaktiniz varsa kakaosunu da kendiniz yapabilirsiniz. Krem şanti kullanarak da yapabileceğiniz gibi, mevsim meyvelerinden en sevdiğiniz meyveyi kullanarak da yapabilmeniz mümkün olacaktır. Ayrıca yaş pastanın kalorisinin çok yüksek olması da insanların kalorisinin daha düşük olan bisküvili pasta yapımına itmektedir.

Bisküvili pasta olması için, pasta bitiminde mutlaka buzdolabında en az 2 saat buzlukta bekletilmesi gerekmektedir. Yaptığınız bisküvili pastalarınızın dağılmaması için mutlaka buzdolabına koymadan önce streç filme sarıp öyle buzluğa koymanız gerekmektedir. Ayrıca bisküvili pastanızın göze güzel görünmesini istiyorsanız, pastanızı buzluktan çıkardığınız zaman üzerini krem şanti, dövülmüş Antep fıstığı, Hindistancevizi ya da pasta süsü ile süslemenizi gerekmektedir. Bisküvili sütlü tatlılar için bir tane tarif verecek olursak;

Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Bir tencerenin içerisine 1.5 litre sütümüz dökülür. 1 paket muzlu puding ve 1 paket kakaolu puding eklenir. Normal puding yapılır ibi kaynayıncaya kadar karıştırılır. Cam bir kabın içerisine pudingden alınarak kabın altına sürülür. Üzerine ilk başta sade pötibör bisküvi süte konularak ıslatılır. Ardından cam kabın içerisine konulur. Yine puding karışımından sürtülür. Bu defa kakaolu bisküviler ıslatılıp konularak tekrar pudingden sürülür. Bisküviler bitene kadar bu şekilde devam edilir. En son bisküvilerimizde süt içerisinde ıslatıldıktan sonra üzerine kalan pudingin hepsi sürülür. Üzerini süslemek için Hindistan cevizi serpilir. (İsteğe göre dövülmüş Antep fıstığı, Dövülmüş fındık, Pasta süsü de eklenebilir) Buzluğa koyacağımız pasta en az 2 saat buzlukta kalması gerekmektedir.

Afiyet olsun.
" } ] }