{ "title": "Bisküvili Tatlı", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/biskuvili-tatli.jpg", "date": "21.01.2024 09:29:28", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Bisküvili tatlı vakit sıkıntısı çekenler ya da canı hafif bir tatlı isteyenlerin vazgeçemedikleri tatlıların başında gelmektedir. Evinizde bulunan malzemeler ile hemen yapacağınız, aniden gelen misafirlerinize ikram edeceğiniz, çocuklarınızın çok seveceği bir pastadır. Meyveli yapılacağı gibi, evinizde hazırlayacağınız çikolata sosu ile yapılabilir ya da puding ile çok kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Yapımı zahmetsiz olduğundan en fazla 45 dakikada yapabilirsiniz. Evinizde sadece süt, puding ve pötibör bisküvi olması sizin de bu pastayı kolayca yapacaksınız. Meyveli istiyorsanız, bisküvili tatlılar içerisinde en çok muzlu ve çilekli bisküvili tatlılar yapılmaktadır. Yalancı tavuk göğsü yaparken bisküvi kullanırsanız daha güzel bir tadı olacaktır. Şeker kullanmak istemiyorsanız mutlaka tatlandırıcı kullanabilirsiniz. Eğer kremşanti kullanacaksanız kaymak tadında olan kremşantiyi tercih etmelisiniz.

Bisküvili tatlı malzemeler
Üzerine sürülecek sos için
Bisküvili tatlı nasıl yapılır?

Bir tencere içerisine tereyağı konularak eritilir. Üzerine un eklenir ve rengi değişinceye kadar kavrulur. 1.5 litre sütü yavaşça ekleyiniz. Eğer sütü birdenbire eklerseniz unun topaklanmasına neden olacaktır. Üzerine 3 yemek kaşığı kakao konularak karıştırılır. En son 1 su bardağı toz şekeri de ekleyiniz. Hafif koyu bir kıvama gelene kadar karıştırmaya devam ediniz.

Tezgâhın üzerine streç film 2 kat olacak şeklinde seriniz. Kakaolu pötibör bisküvilerimizi 3 tane enine 6 tanede boyuna olacak şekilde diziyoruz. Eğer bisküvilerimizi süte batırıp ıslatırsak, daha yumuşak olacaktır. Üzerine yaptığımız kakaoyu sürüyoruz. Tekrar sade bisküvilerimizi bir sağa bir sola gelecek şekilde koyuyoruz. Muzu ortasına koyacağımız için orta kısmı boş bırakıyoruz.

Kabuklarını soyup doğradığımız muzları orta sıraya koyuyoruz. Sağ ve soldaki bisküvilerin üzerine bisküvileri diziyoruz. Muzun hizasına geldikten sonra 2 sıra daha koyuyoruz. Bisküvilerin üzerine kakao sosunu sürmeyi ihmal etmiyoruz. Sağ ve sol streç filmden tutuyoruz ve üçgen şekline getiriyoruz. Elimizle biraz bastırmamız gerekiyor. Aksi takdirde dağılabilir.

Pastamızın daha lezzetli olabilmesi için streç filme sarılı bir şekilde buzdolabında bir gün bekletiyoruz.

Buzdolabından çıkarmadan önce üzerine sürülecek olan sosu hazırlıyoruz. Bir kabın içerisine tereyağını ve unu ekleyip kavuruyoruz. Üzerine 1.5 su bardağı sütü ekliyoruz. 1 yemek kaşığı kakaoyu da ekleyip karıştırıyoruz. En son 3 yemek kaşığı toz şekeri koyuyoruz. Süt kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Buzdolabındaki pastamızı çıkarıyoruz. Çok dikkatlice streç filmi çıkarıp üzerine sosunu sürüyoruz.

İsteğe göre üzerine beyaz çikolatayı eritip sürebilir ya da Hindistan cevizi de koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }