{ "title": "Bisküvili Tiramisu", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/biskuvili-tiramisu.gif", "date": "20.01.2024 00:37:59", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Bisküvili tiramisu, son yıllarda çok popüler olan tiramisu büyük küçük herkesin beğenerek yediği bir pasta çeşididir. Yapımı oldukça kolay ve pratik olan bisküvili tiramisu kabul günlerinde misafirler için, okul dönüşü çocuklar için akşam bir fincan çaya eşlik etmek için hazırlanarak keyifle tüketilebilir. Bisküvili tiramisu nasıl yapılıyor, hangi aşamalardan oluşuyor gelin hep birlikte göz atalım.

Bisküvili Tiramisu İçin Gerekli Malzemeleri

Kreması için
Islamak için
Üzeri için
Bisküvili Tiramisu Nasıl Yapılır?

Bisküvili tiramisunun yapılışına kreması ile başlayın. Yumurta sarılarını beyazlarından çukur bir kabın içine ayırın. Yumurta sarısının içine toz şekeri ilave edip mikser ile çırpmaya başlayın. Daha sonra yumurta beyazlarını farklı bir kabın içinde koyulaşıncaya kadar çırpın. Farklı bir kabın içine labne peynirini alarak üzerine çırptığını yumurta sarılarını ekleyerek çırpmaya devam edin. Çırpma işlemini sürdürerek çırpına yumurta beyazlarını karışıma ilave edin.

Islatmak için derin bir kabın içine kahve, toz şeker ve 2 su bardağı suyu ilave ederek toz şeker ve kahve eriyene kadar karıştırın. Kedidili bisküvileri arkalı önlü hazırladığınız ıslatma şurubuna batırarak ıslatın. Islatma anında bisküviler şurubun içinde fazla bırakılırsa erir. Bu nedenle erimesine izin verilmeden şuruptan alınmalıdır. Islanan bisküvileri kare borcam tepsiye dizin. Üzerlerine hazırladığınız kremadan dökerek, kaşık yardımı ile yayın. Kremanın üzerine bir çay süzgeci yardımı ile kahve ya da kakao serpiştirin. Bisküvili tiramisuyu buzdolabına alarak 1-2 saat dinlendirin. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra bisküvili tiramisu artık servis için hazır. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }