{ "title": "Bisküvili Üçgen Pasta", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/biskuvili-ucgen-pasta.gif", "date": "19.01.2024 21:14:07", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Bisküvili üçgen pasta, yapımı çok kolaydır. Tatlı sever insanların sıklıkla yemekten vazgeçemedikleri ve süt ile yapılan bir tatlıdır. Ayrıca içerisine istediğiniz meyveyi de koyabileceğiniz gibi en güzeli muzla yapılacak pastadır. Bu pastayı puding ile de yapabilecekken, kendi hazırlayacağınız kakaolu sos ile kolayca da yapmanız mümkündür. Bisküvili pasta yapacağınız zaman tadının güzel olması, göze de güzel görünmesi gerekmektedir. Bu yüzden yapacağınız pastayı süslemelisiniz. Süsleyeceğiniz pasta için, Hindistan cevizi, dövülmüş Antep fıstığı ya da pasta süsü de kullanabilirsiniz.

Bisküvili üçgen pasta malzemeler
Bisküvili üçgen pasta kakaosu
Üzerine sürülecek sos için
Bisküvili üçgen pasta nasıl yapılır?

Bir tencere içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı eritilerek, üzerine 3 yemek kaşığı un eklenir. Üzerine un topaklanmaması için yavaş yavaş süt konulur. Bir yandan da sürekli bir şekilde karıştırılacaktır. 2 çorba kaşığı kakao da eklenir. En son 1 su bardağı toz şeker de eklenerek kaynaması için arada sırada karıştırılacaktır. Kaynadıktan sonra da kısık ateş üzerinde 5 dakika kadar daha kaynatıp, ocaktan alıyoruz. Yapmış olduğumuz bu kakao kremasının üzerinin kabuk tutmaması için mutlaka her iki dakikada bir karıştırıyoruz.

Tezgâhın üzerine 2 kat olacak şekilde uzunca bir streç film seriyoruz. Üzerine 3 tane enine olacak şekilde ve 6 tane de boyuna olacak şekilde bisküvileri koyuyoruz. Bisküvilerin üzerine kakao kremasını sürüyoruz. İkinci sıraya geldiğimiz zaman bir sağ bisküvinin üzerine, bir de sol bisküvinin üzerine bisküvi koyuyoruz. Orta sırada bulunan bisküvinin bos kalıyor. Muzların kabuklarını soyup, küçük parçalar halinde doğruyoruz. Daha önceden yapmış olduğumuz kakao sosuna batırırsak, daha lezzetli olacaktır. Doğradığımız muzları ikinci bisküvinin üzerine koyuyoruz. Bütün bisküvileri bir sağa, bir sola koyuyoruz ve aralarına kakao kreması sürüyoruz. Bisküviler bitene kadar bir sağa bir sola koyup üzerlerine kakao kreması sürüyoruz. Sağdaki ve soldaki bisküvileri altından tutarak üçgen şeklini veriyoruz. Hafif sıkıştırıyoruz ve bastırıyoruz. İsterseniz streç film ile sarabilirsiniz. Buzdolabında en az üç saat dinlendiriyoruz. İyi bir bisküvili pasta yapabilmek için mutlaka 1 gece buzlukta dinlendirmek gerekmektedir.

Dinlendirdiğiniz pastayı ertesi gün buzdolabından çıkarıyoruz. Üzerine sos hazırlıyoruz. Sosu için 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı kakao birbirine iyice karıştırıyoruz. Ardından ocağa koyuyoruz ve kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Bu sosu pastanın üzerine sürüyoruz. İsterseniz üzerini süslemek için, bir tencere içerisine sıcak su koyup kaynatın: Ayrı bir kabın içerisine beyaz çikolata koyun ve sıcak suyun içerisine koyup erimesini sağlayın. Yapmış olduğunuz tatlının üzerine çizgi halinde sürünüz veya istediğiniz şekli de verebilirsiniz. Pastanızı ince dilimler halinde keserek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }