{ "title": "Bisküvili Yalancı Tavuk Göğsü", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/biskuvili-yalanci-tavuk-gogsu.gif", "date": "19.01.2024 07:38:13", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Bisküvili yalancı tavuk göğsü, yapımının kolay olması ve tadının da nefis olduğu için birçok ev hanımının sıklıkla yaptığı ve birçok pastanede de satılan bir tatlı türüdür. Diğer bisküvili tatlılar yapıldıktan birkaç saat içerisinde yenilmeye hazır olurken, Bisküvili yalancı tavuk göğsünün en az 1 gün dinlendiriyoruz. Ayrıca içerisine damla sakızı da ilave ederseniz, damla sakızının kendisine has bir kokusu ve aroması olduğundan, daha nefis bir tatlı yapacaksınız. Nefis bir tatlı olması ve kalorisi düşük bir sütlü tatlıdır.

Bisküvili yalancı tavuk göğsü malzemeleri
Bisküvili yalancı tavuk göğsü nasıl yapılır?

Bir tencere içerisine 3 yemek kaşığı tereyağı konularak eritilmesi gerekir. Tercihen margarin de kullanabilirsiniz. Üzerine elediğiniz 4 yemek kaşığı unu koyup kavurunuz. Un hafif renk değiştirmeye başlayınca üzerine yavaşça süt ilave edilir. Eğer sütü bir anda ilave ederseniz topaklanacaktır. Ardından damla sakızını koyup karıştırma işlemine de devam ediyoruz. 1 paket vanilya ve 2 su bardağı şeker ekliyoruz. Sürekli olarak kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Hafif koyu bir kıvama gelene kadar ocağın üzerinde pişiriyoruz.

1 paket kakaolu pötibör bisküvimizi robottan geçiriyoruz. Derin bir kabın içerisine koyulaşan ve muhallebi kıvamına gelen tatlımızın yarısını döküp, üzerine robottan geçirmiş olduğumuz bisküvimizin bir kısmını döküyoruz. Üzerine kalan tatlımızın kalanını da döktükten sonra bisküvilerin kalanını da üzerine dökerek soğumasını bekliyoruz. Soğuyan tatlımızı dolabıma koyuyoruz. 1 gece buzdolabında bekleyen tatlımızı istediğimiz gibi kesiyoruz. Bu tatlı en çok rulo şeklinde kesilmektedir.

Not: eğer pötibör bisküvileri ezmek için robotunuz yoksa, elinizde küçük parçalara böldükten sonra, merdaneden geçirip ezebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }