{ "title": "Elmalı Pudingli Bisküvi Tatlısı", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/elmali-pudingli-biskuvili-pasta.gif", "date": "20.01.2024 13:09:18", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Elmalı pudingli bisküvi tatlısı, hoş aroması ve çarçabuk yapılıyor olması ile pek çok kişinin beğendiği tatlılar arasındadır. Elmalı harcın içerisinde bulunan tarçın tatlıya çok güzel bir koku verip iştah açmaktadır. Çocuklarınızın da çok seveceği elmalı pudingli tatlı tarifini sizde denemek isterseniz tarifimize bir göz atmanızı öneririz.

Elmalı Pudingli Bisküvi Tatlısı Malzemeleri
Puding için
Nasıl Yapılır?

Tatlının hazırlanmasına ilk olarak elmalı harçla başlayın. Elmalı harç için öncelikle elmaları temizleyip kabuklarını soyun ve iki parçaya bölün. Ardından rendenin kalın dişli yeri ile elmaları rendeleyin ve bir yanmaz tavanın içerisine alın. Elmaları kısık ateşin üzerinde sulanan kadar pişirin ve suyunu çektikten sonra da içerisine toz şeker ile ceviz ilavesi yapıp karıştırın. Şeker elmaları hafif şekilde sulandıracaktır. Şeker eriyince içerisine tarçın ilavesi yapın ve kaşıkla bir iki karıştırıp ocağın altını kapatın. Elmalı harcı soğuması için bir kenara kaldırın ve bu aşama da pudingi hazırlamaya geçin.

Puding için derin bir pişirme kabı alın ve içerisine yağ ile vanilya hariç tüm malzemeleri ilave edin. Tel çırpıcıyla karışımı bir güzel karıştırın ve ocağın üzerine alıp kısık ateşte pişirin. Sürekli karıştırarak pişirilmesi puding topaklanması önleyecektir. Eğer puding topaklanma yaparsa mikser ile çırpıp topakları açabilirsiniz. Yağ ile vanilyayı puding piştikten sonra ilave edin ve blendr ile tatlıyı birkaç dakika kadar çırpın.
Hazır hale gelen pudingi tezgâhın üzerine alın ve tatlıya şekilde verme aşamasına geçin. Tatlıyı yapacağınız tepsinin altına bisküvilerden dizin. Bisküvilerin üzerine elmalı harcın yarısını döküp spatula ile yayın. Üzerine pudingin yarısını dökün ve yayın. Pudingin üzerine de tekrar elmalı harcın kalan kısmını dökün. Elmalı harcın üzerine de pudingin kalan kısmını dökün ve spatula ile dikkatli bir şekilde yayın. Tatlının üst kısmında hazırlanmış oılan muhallebi kalacaktır. Arzu ederseniz muhallebinin üzerine de kakao veya fıstık serpiştirebilirsiniz. Şekil verilen tatlıyı buzdolabına kaldırıp birkaç dinlendirin ve dilimleyip sunum yapın.

Afiyet olsun." } ] }