{ "title": "Jöleli Bisküvili Pasta", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/joleli-biskuvili-pasta.gif", "date": "19.01.2024 19:10:04", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Jöleli bisküvili pasta, özellikle miniklerin çok sevdiği pastalar arasında yer alan jöleli bisküvili pasta, evde artmış, kırışmış bisküvileri değerlendirmek için de harika bir alternatiftir. Okul dönüşü çocuklarınızı sevindirmek ya da misafirlerinize değişik bir lezzet tattırmak istiyorsanız jöleli bisküvili pastayı deneyebilirsiniz. Herkesin beğenerek yiyeceği pasta tarifine gelin hep birlikte göz atalım.

Jöleli Bisküvi Pasta İçin Gerekli Malzemeleri

Hamuru için
Kreması için
Üzeri için
Jöleli Bisküvi Pasta Nasıl Yapılır?

Jöleli bisküvili pasta için bisküvileri rondo yardımı ile un haline getirin. Un haline gelen bisküvileri çukur bir kabın içine alarak üzerine oda sıcaklığında erimiş margarin ve sütü ekleyin. Malzemeleri elinizle hamur yoğurur gibi yoğurun. Yuvarlak borcam tepsinin tabanına streç film döşeyin. Hazırladığınız hamuru borcam tepsiye düzgünce yayarak buzdolabına atın.

Pasta kreması için, uygun bir tencereye margarini ekleyerek eritin. Eriyen yağın üzerine unu ilave edip topaklanmasına izin vermeden karıştırarak kavurun. Tekrar üzerine süt ve toz şekeri ekleyip muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirin. Kıvam alan muhallebiyi ocaktan alarak mikser ile birkaç dakika çırpın. Pişen kremayı soğuması için bir kenarda bekletin.

Hazır pasta jölesini üzerindeki tarife uygun hazırlayarak soğumaya bırakın. Pastanın üzeri için kullanacağınız meyveleri dilimlere ayırın. Buzdolabında bekleyen bisküvi hamurunu alarak üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve düzgünce yayın. Kremanın üzerine dilimlediğiniz meyveleri yerleştirin. Meyvelerin üzerine hazırladığınız jöleyi dökerek, pastayı buzdolabına alın. Pastanın üzerindeki jöle donana kadar buzdolabında bekletin. Jöleli bisküvili pasta muhteşem lezzeti ile serişe hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }