{ "title": "Kedi Dili Bisküvi", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/kedi-dili-biskuvisi.gif", "date": "21.01.2024 01:41:41", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Kedi dili bisküvi, özel bir hamurla hazırlanmalıdır. Bu bisküvilerin kurabiye hamuru gibi karışımlarla yapılması halinde sert olacaktır. Bunların hafif, havalı olması gerekir. Yani pandispanya hamuru gibi hazırlanmalı ki, hafif olsunlar. Bunu sağlayan içine konulan yumurta aklarıdır. Bu nedenle malzemelerin miktarına ve uygulama şekillerine dikkat etmeniz gerekir. Oldukça kolay hazırlanan bisküviler, en çok tiramisu tatlısının yapımında kullanılmaktadır. Tiramisu tatlısının olmazsa olmazı kedi dili bisküvisidir. Bunun dışında çeşitli pastalarda, şarlotlarda, sütlü tatlılarda kullanılabilir. Hazır almak yerine bunları da evde kendiniz hazırlamayı deneyebilirsiniz. İsterseniz bisküvileri buzdolabı poşetine koyarak, buzlukta daha uzun süre saklayabilirsiniz. Dilerseniz birlikte kedi dili bisküvilerinin yapımına başlayalım.

Kedi dili bisküvi için gerekli malzemeler
Kedi dili bisküvisi nasıl yapılır?

Bisküvileri yapmak için önce yumurtaların aklarını ve sarılarını ayrı kaselerin içine ayırın. Yumurta aklarının içine bir fiske tuz atarak, bunları mikserle kar gibi oluncaya kadar yüksek devirde çırpın. Bunun içine toz şekeri yavaş yavaş ilave ederek mikserle çırpmaya devam edin. Şimdi mikseri bırakarak, malzemelerin içine yumurta sarılarını tek tek ilave ederek, tahta kaşıkla ya da ıspatulayla bunları yumurta beyazlarının içine yedirin. Karıştırma sırasında kenarlardan orta tarafa doğru karıştırın. Eğer çok hızlı karıştırırsanız, karışımın havasının indirmiş olursunuz. Artık karışımın içine nişastayı, kabartma tozunu ve unu ekleyin. Bunları da tahta kaşık ya da ıspatulayla karıştırmaya devam edin. Hazırlamış olduğunuz hamuru, ucunda kesik olan sıkma poşetinin içine doldurun. Fırın tepsisinin içine yağlı kâğıt serin. Bunun üzerine biraz un serpiştirin. Sıkma poşetiyle hamuru aralıklı olarak, kalın parmak gibi tepsinin içine sıkın. Bu kedi dili bisküvilerinin uzunluğu en fazla 10 cm'ye kadar olsun. Sıkma işlemi bittikten sonra, bisküvilerin üzerine biraz toz şeker serpin. Fırınınızı 190 dereceye ayarlayarak ısıtın. Isınmış fırına tepsiyi sürerek, yaklaşık 10-12 dakika kadar bisküvileri pişirin. Daha sonra tepsiyi dışarıya çıkararak, kedi dili bisküvilerinin soğumasını bekleyin. Ardından bisküvileri hava almayan bir kabın içine koyarak saklayabilirsiniz. Dilediğiniz zaman bu bisküvilerle tatlılarınızı hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }