{ "title": "Kremalı Bisküvi Tarifleri", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/kremali-biskuvi-tarifleri.gif", "date": "20.01.2024 17:50:20", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Kremalı bisküvi tarifleri, dışarıdan alınan hazır bisküvileri aratmayacak lezzette bisküvileri kendi evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Kremalı bisküvi tarifleri ile hem çocuklarınıza hem de misafirlerinize hoş sürprizler yapabilirsiniz. Birbirinden güzel kremalı bisküvi tariflerini gelin hep birlikte hazırlayalım.

Kremalı Bisküvi Tarifi

Kremalı Bisküvi İçin Gerekli Malzemeleri

Hamuru için
Kreması için
Kremalı Bisküvi Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında erimiş tereyağı mikser yardımı ile iyice ezilir. Üzerine yarım su bardağı pudra şekeri ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir. Portakal esansı ilave edilerek 2 dakika kadar daha çırpılır. Daha sonra üzerine un, mısır nişastası eklenir. Mikserin en düşük ayarında özlü bir hamur olana kadar çırpılır. Elde edilen hamur 2 parçaya bölünerek düz bir tabak kullanılarak yassılaştırılır. Yassıltılan hamurun üzeri folyo ile kapatılarak buzdolabında en az 1 saat kadar dinlendirilir.

Krema için ufak bir kabın içinde tereyağı çırpılır. Üzerine yavaş yavaş pudra şekeri ilave edilir. Daha sonra krema, portakal kabuğu ve kakao eklenerek iyice çırpılır. Kremanın kıvam alması için buzdolabında 20 dakika kadar bekletilir. Fırın 200 dereceye ayarlanarak fırın ısıtılır. Mutfak tezgâhı hafif unlanarak buzdolabındaki hamur yarım santimetre kalınlığında açılır. Açılan hamurdan ufak çay bardağı ile yuvarlak kalıplar çıkartılır. Fırın kabına yanmaz kâğıt serilerek kesilen hamurlar aralıklı kaba dizilir. Isınmış fırına atılarak 15 dakika kadar pişirilir. Pişen bisküviler hafif soğuduktan sonra spatula yardımı ile çıkartılır. Hazırlanan krema bisküvilere sürülerek diğer bisküviler ile üzeri kapatılır. Kremalı bisküvi servis için hazır.

Afiyet olsun.

Kremalı Bisküvi

Kremalı Bisküvi İçin Gerekli Malzemeleri
Kreması için
Kremalı Bisküvi Nasıl Yapılır?

Margarin oda sıcaklığında eritilerek uygun bir kabın içine alınır. Üzerine pudra şeker ilave edilerek çırpılır. Yumurta sarıları teker teker eklenerek çırpmaya devam edilir. Tekrar üzerine kakao, vanilya ve un eklenerek kıvamlı bir hamur elde edilir. Mutfak tezgâhı hafif unlanarak elde edilen hamur tezgâhta yarım santim kalınlığında merdane ile açılır.

Açılan hamur bisküvi kalıpları ya da bir bardak yardımı ile kesilir. Fırın kabına yağlı ağıt yerleştirilip kesilen hamurlar tepsiye dizilir. Fırın önceden 200 derecede ısıtılarak fırın kabı ısınmış fırına verilir. 15 dakika kadar pişirilerek soğuması beklenir. Krema için toz şeker, pirinç unu, vanilya ve süt muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Krema soğuduktan sonra soğuyan bisküvilere sürülerek üzerleri diğer bir bisküvi ile kapatılır. Kremalı bisküvi servis için hazır.

Afiyet olsun.

Kremalı Bisküvi

Kremalı Bisküvi İçin Gerekli Malzemeleri
Kreması için
Kremalı Bisküvi Nasıl Yapılır?

Uygun bir kabın içinde un ve pudra şekeri karıştırılır. Üzerine oda sıcaklığında eritilmiş margarin, yumurta beyazı ve vanilya ilave edilerek el ile kıvamlı bir hamur yoğrulur. Hazır hale gelen hamur iki eşit parçaya bölünür. Hamurun yarısına kakao eklenip tekrar yoğrulur. Her iki parça hamurda 20 dakika kadar dinlendirilerek yarım santim kalınlığında açılır. Açılan hamurlar bir çay bardağı yardımı ile kesilerek yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirilip soğumaya bırakılır.

Krem şantiye süt eklenerek mikser ile iyice çırpılır. Üzerine kakao eklenip karıştırılır. Hazırlanan krem şanti kakaolu bisküvilerin üzerine sürülerek sade bisküvi ile üzeri kapatılır. Kremalı bisküvi servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }