{ "title": "Oraletli Bisküvili Pasta", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/oraletli-biskuvili-pasta.gif", "date": "19.01.2024 20:17:08", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Oraletli bisküvili pasta, yaz mevsiminde ferahlamak isteyen kişiler için ideal bir pasta tarifidir. Oralet yerine taze sıkılmış limon suyu veya portakal suyu da ilave edilebilir. Tatlının çok hafif olması ve özellikle de sindiriminin kolay olması nedeniyle oraletli bisküvili pasta akşam yemeğinin ardından veya canınızın çektiğimi her zaman hazırlayıp tüketebilirsiniz.

Oraletli Bisküvili Pasta Malzemeleri
Muhallebi için
Arası için
Nasıl Yapılır?

Bu pastanın hazırlanmasına oraletli krema ile başlayabilirsiniz. Oraletli krema pastanın en altından olacağı için önce başlanmasında fayda olacaktır. Kremanın hazırlanması için 5 su bardağı suyu, 1 su bardağı toz oraleti, 1 su bardağı şekeri ve nişastayı bir pişirme kabının içerisine alıp tel çırpıcı ile karıştırın. Tencereyi ocağın üzerine alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Krema göz göz olunca tencereyi ocağın üzerinden indirin.

Tatlıyı hazırlayacağınız tepsi, kek kalıbı veya borcamın içerisini hafif olacak şekilde su ile ıslatın. Bu aşama da bir fırça ile su sürmeyi deneyebilirsiniz. Islatılmış olan kalıbın altına oraletli kremayı döküp tepsiyi sağa sola hafif şekilde sallayarak yayın. Muhallebiyi hazırlamak için de sütü bir tencerenin içerisine boşaltın ve üzerine nişasta ile toz şekeri ilave edip karıştırın. Muhallebiyi de oraletli krema da olduğu gibi sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi bir tık kaynayınca ocağın üzerinden indirin.

Diğer tarata beklemekte olan oraletli kremanın üzerine bisküvilerden dizin. Bisküvilerin üzerine de hazırlanması ve hafif ılıtılmış olan muhallebiyi döküp spatula ile yayın. Tatlının en üstüne de bisküvi kırıntıları ve ceviz kırıntıları serpiştirip buzdolabına kaldırın. Birkaç saat kadar tatlıyı dolabın içerisinde bekletin ve soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }