{ "title": "Pudingli Bisküvi Pastası", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/pudingli-biskuvi-pastasi.jpg", "date": "18.01.2024 22:30:11", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Pudingli bisküvi pastası, diğer pasta türlerine göre oldukça kolay hazırlayabileceğiniz ve severek tüketeceğiz pastalardan biridir. Eğer evinizde bisküvi ve puding varsa, hemen bu pastayı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Pastayı yaparken ister kakaolu bisküvi ister sade olanı ya da her ikisini bir arada kullanarak pastanızı yapabilirsiniz. Bu pastayı aniden gelen konuklarınıza bile kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Ayrıca bisküvinin sindirimi kolay olduğundan, enerji ihtiyacınızı kısa sürede karşılar. Çocuklarınızda bisküviye hayır demez. Pastanın yapımında kullanacağınız pudinglerde kakaolu, vanilyalı, muzlu, bademli gibi sınırsız türde olabilir. Yani tüm ailenizin damak tadına hitap edebilirsiniz. Pudingli bisküvi pastasına kimse hayır diyemez. Bu nedenle istediğiniz puding ve bisküvi türünü seçerek, bu lezzetli pastayı yapabilirsiniz. Üstelik pastanın keki kabarmadı diye bir sorununuzda olmaz. Kısa sürede hazırlayacağımız bu lezzetli pastayı artık yapmaya başlayabiliriz.

Pudingli bisküvi pastası için gerekli malzemeler
Süsleme için malzemeler
Pudingli bisküvi pastası nasıl yapılır?

Önce Antep fıstıklı ve çikolatalı bademli olan pudingleri ayrı tencerelerde pişirilmelidir. Bunlara üzerinde yazan miktarlarda süt ilave ederek pişireceksiniz. Bu ölçü genellikle her puding için 2,5 su bardağı süttür. Pudingleri pişirirken sürekli olarak karıştırmanız gerekiyor. Zira dibini tutturmamanız önemli. Çünkü puding tadında ağır bir yanık kokusu olabilir. Ayrıca içine ilave ettiğiniz sütün fazla olmamasına özen gösterin. Bu pudingin sulu kalmasına neden olabilir. Pudingler pişince pastayı hazırlayacağınız kare bir borcam alın. Pastamıza koyacağımız bisküvileri 4 kat olarak hazırlayacağız. Kakaolu ve sade bisküvileri ikişer kat olarak koyacağız. Önce borcamın altına bir sıra sade bisküviyi dizin. Bu arada kâsenin içine biraz süt ve toz şeker koyarak, bununla bisküvileri ıslatın. Bunu kaşıkla bisküvilerin üzerlerine dökerek yapabilirsiniz. Ancak çok fazla miktarda şekerli süt dökmeyin. Bu puding ve bisküvilerin özdeşleşmesine yardımcı oluyor. İlk katı borcama yaydıktan sonra üzerine çikolatalı bademli olan pudingi sürüyoruz. Pudingi kaşığın tersiyle düzeltin. Bunun üzerine kakaolu bisküvileri sıralayın. Yine üzerine şekerli sütten gezdirin. Şimdi Antep fıstıklı olan pudingi sürün. Bunu yine kaşığın tersiyle düzeltin. Aynı şekilde kalan bisküvileri bir sıra sade, bir sıra kakaolu olarak aralarına pudingleri değiştirerek sürüp pastanızın katlarını tamamlayın. Bunu buzdolabına koyarak, pastanın biraz donmasını sağlayın. Daha sonra pastanın üzerini süslemeye geçebilirsiniz. Kendi zevkinize göre pastanıza Hindistan cevizi, ceviz ve fındık kırıkları ile muz dilimleri ile süsleyebilirsiniz. Daha sonra pastanızı yeniden buzdolabına koyarak 2-3 saat kadar dinlendirin. Konuklarınız geldiyse, çayınızı demlemeye başlayabilirsiniz. Pudingli bisküvi pastasını dilimleyerek, çayla birlikte ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }