{ "title": "Pudingli Bisküvili Pasta", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/pudingli-biskuvili-pasta.gif", "date": "19.01.2024 23:09:52", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Pudingli bisküvili pasta, en kolay ve en çabuk pastalardan bir tanesidir. Ortalama olarak 25 dakikada yapacağınız bu pasta, sizin tatlı ihtiyacınızı giderecektir. Sizler de eğer bisküvili pastalardan vazgeçemiyorsanız, kakao sosu yerine mutlaka puding kullanmalısınız. Pudinglerden istediğinizi kullanabilirsiniz. Hatta muzlu puding ile kakaolu pudingi karıştırdığınız zaman ortaya daha lezzetli bir pasta çıkacaktır. Kakao soslu bisküvili pastayla hemen hemen aynı kaloridedir. Sadece kakaolu bisküvili pastanın yapımı daha uzun sürüyor. Sizler de kısıtlı zaman içerisinde çok özel ve güzel bir pasta yapabilmek istiyorsanız, mutlaka pudingli bisküvili pastayı yapmalısınız. Pötibör bisküvi kullanılmaktadır. Pastayı yaptıktan sonra, daha lezzetli olabilmesi için mutlaka sizin de buzdolabında en az 3 saat bekletmeniz gerekiyor. Sıcak olarak servis edilmediğinden, mutlaka buzdolabında soğuması beklenerek servis edilmelidir. Ayrıca pasta dilimlerini çok büyük kesmemelisiniz. Pudingli bisküvili pasta sizin istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. En çok yapılan cam bir kabın içerisine yapılmaktadır. Ama piramit bisküvili pasta da pudingle yapılmaktadır. Pötibör bisküvilerini kırıp da yapacağınız gibi bütün olarak da kullanabilirsiniz. Kakaolu pötibör bisküvi ve sade pötibör bisküviyi aynı anda kullanabilirsiniz. Pastanızın üzerini süslemek için, eritilmiş beyaz çikolata, krem şanti, Hindistan cevizi, dövülmüş Antep fıstığı, Dövülmüş fındık içi ya da dövülmüş ceviz içi de kullanabilirsiniz. Pastanızın içerisine, dövülmüş fındık ya da dövülmüş ceviz içi koyduğunuz zaman daha değişik olacaktır.

Pudingli bisküvili pasta yapımı için malzemeler
Pudingli bisküvili pasta nasıl yapılır?

Sütün dibi tutmaması için tencerenize sütü boşaltmadan önce mutlaka tencerenizi yıkayınız. 1.5 litre sütümüzü tenceremize koyuyoruz. Orta ateşte pişerken, çikolatalı pudingi ve muzlu pudingi üzerine ekliyoruz. Pudingimiz dibi tutmaması için sürekli olarak karıştırmamız gerekmektedir. Kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Kaynadığında 3 dakika kadar karıştırmadan ocakta tutuyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz. Pudingimizden 1 kaşık alarak cam kabımızın dibine sürtüp, 1 kâse süte batırdığımız bisküvilerimizi cam kabımıza sırayla diziyoruz. Süte bisküvileri batırmazsak yumuşak olmayacaktır. Bisküvilerimizin üzerine puding sürüyoruz. Tekrar bisküvileri süte batırıp aynı işlemi uyuluyoruz. Bir sıra sade pötibör bisküvi, 1 sıra kakaolu pötibör bisküvi kullanmanız gerekmektedir. 3 kat bisküvi olunca arasına dövülmüş fındık içi ya da ceviz içi döküyoruz. Üzerine tekrar bisküvileri ve pudingi dökerek cam kabın hizasında olunca geri kalan bütün pudingi pastamızın üzerine döküyoruz.

Ayrı bir tencerenin içerisine su koyuyoruz ve kaynatıyoruz. Su kaynadıktan sonra tencerenin içerisine girecek olan bir kabın içerisine beyaz çikolatalarımızı kırıp eritiyoruz. Eriyen beyaz çikolataları pastamızın üzerine ince çizgiler halinde döküyoruz. İsteğe bağlı olarak çikolata kullanmak istemiyorsanız, Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı da kullanabilirsiniz. Dövülmüş fındık ya da ceviz içini pastamızın içerisine koyduğumuz için üzerine koyamayınız. Pastamız soğuk servis edildiği için, mutlaka servis edilmeden önce en az 3 saat buzdolabında bekleterek servis edin. Daha güzel bir pasta olabilmesi için bir gece buzdolabında bekletmenizde fayda olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }