{ "title": "Tarçınlı Bisküvi", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/tarcinli-biskuvi.gif", "date": "21.01.2024 11:16:43", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "Tarçınlı bisküvi, tarifi kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler arasına girebilecek bir tarif. Tarifi yaptığınızda elde edeceğiniz bisküviler hafif sertlikte olacaklardır. Sertlikleri nedeniyle çaya, süte batırarak ya da kahve ile yumuşatıp tüketebilirsiniz. Şimdi tarifi yapabilmek için gerekli olan malzemelere geçebiliriz.

Tarçınlı bisküvi yapmak için gerekli malzemeler
Tarçınlı bisküvi hamuru nasıl yapılır?

Tarçınlı bisküvi yapmak için gerekli olan malzemeleri hazırladıktan sonra tarifin yapımına başlayabilirsiniz. Öncelikle bisküvi hamuru için önceden hazırlık yapmak gerekecektir. Bisküviler için yeteri kadar büyük bir fırın tepsisi alın. Fırını önceden ısınması için açın. Bisküvilerin iyice pişmesi için 180 derece sıcaklık yeterlidir. Fırın ısınırken diğer yandan siz tarçınlı bisküvilerin hamurunu hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Hazırlamış olduğunuz unu güzelce eleyin. Yapılacak hamurun fazladan yumuşak olması için unu eledikten sonra içerisine kabartma tozunu ekleyin. Kabartma tozu eklediğiniz unu iyice karıştırın ve sonra tekrar eleyin. Elenmiş un karışımına katı yağ, tarçın ve pudra şekerini ekleyin. Uygun bir kap içerindeki un, yağ, pudra şekeri ve kabartma tozu karışımını mikser yardımı ile iyice karıştırın. Bu karıştırma işlemi tarçınlı bisküvilerin tadını etkileyeceği için mikserin en yüksek karıştırma devrini seçmeniz ve 3 dakika kadar harcı karıştırmanız önerilir.

Hamur karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın sonra kopardığınız parçaları 0,5 cm kalınlığında açın. Hamur parçalarına şekil vermek isterseniz bu aşamada bisküvi kalıpları kullanabilirsiniz Açtığınız hamurları yağlanmış tepsiye dizin. Tarçınlı bisküvileri tepsiye dizme işlemi bitince tepsiyi önceden ısıtılmış fırına verin. 10 ile 15 dakikalık bir pişirme süresi tarçınlı bisküvilerin uygun kıvamda pişmeleri için yeterlidir.

Bisküviler piştikten sonra tepsiyi fırından çıkartın ve bisküvileri soğumaya bırakın. Yeterince soğuduktan sonra artık tarçınlı bisküviler hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }