{ "title": "Tuzlu Bisküvi", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/tuzlu-biskuvi(1).gif", "date": "19.01.2024 07:13:43", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Tuzlu bisküvi, tuzlu atıştırmalıkları sevenlere cazip gelecektir. Üstelik tarifimizde kullandığımız zerdeçal, mahlep, çörek otu gibi sağlığımıza son derece faydalı olan şifalı besin maddeleri de cabası. Bu bisküvileri hazırlayıp, ağzı kapalı kavanozlarda muhafaza ederek uzun süre taze olarak saklayabilirsiniz. Bu çocuklarınızın ara öğünlerinde atıştırmalık, ani gelen konuklarınıza ikramlık olacaktır. Aynı zamanda bisküvilerin nefis aroması da herkesin hoşuna gidecektir. Bazılarımız tatlı atıştırmalıkları sevmeyebilir. Bu tarif onlar içinde ayrı bir yere sahip olacaktır. Bu leziz tariften sevdiklerinizi mahrum etmeyin. Hemen mutfağa girerek, tuzlu bisküvileri hazırlamaya başlayın.

Tuzlu bisküvi için gerekli malzemeler
Tuzlu bisküvi nasıl yapılır?

Bisküvileri hazırlamak için bir yoğurma kabı alalım. Bunun içine oda sıcaklığındaki margarini ya da tereyağını koyalım. Bunu bir çatal yardımıyla iyice ezelim. Un haricinde olan diğer malzemeleri yoğurma kabının içine alalım. Yalnız yumurta sarısını bisküvilerin üzerinde kullanacağımızdan, bunu malzemelerin içine koymayalım. Bunun dışında baharatları ve diğer malzemelerin hepsini bir araya koyarak iyice karıştıralım. Daha sonra unu azar azar ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında olan bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım. Bu hamuru daha sonra üzerini örterek, kenarda yarım saat kadar dinlendirelim. Dinlenmiş hamuru mutfak tezgâhının üzerine alalım. Bunu iki parçaya bölelim. Her bir parçayı merdaneyle açalım. Bu parçalardan değişik kalıplarla bisküviler hazırlayalım. Elinizde şekil kalıbı yoksa bir bardağın ağzıyla yuvarlak şekiller yapabilir, bıçakla kare parçalara ayırabilirsiniz. Nasıl yaparsanız yapın, yerken aynı lezzeti alırsınız. Sadece kalıplarla keserseniz görsellikleri daha iyi olur. Bunları içine yağlı kâğıt serdiğiniz ya da yağladığınız bir fırın tepsisine sıralayın. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Biraz susam ve çörek otuyla tuzlu bisküvileri renklendirin. Daha sonra fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtın. Tuzlu bisküvileri fırına koyduktan sonra kısa sürede pişecektir. Bu nedenle fazla uzun fırında kalmasınlar. Pişince dışarıya alarak fırın tepsisinde ılınmalarını sağlayın. Daha sonra servis tabaklarına aldığınız tuzlu bisküvileri çayla birlikte konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }