{ "title": "Vişneli Bisküvili Pasta", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/visneli-biskuvili-pasta.gif", "date": "21.01.2024 16:57:59", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Vişneli bisküvi pasta, çoğu kişi vişneli bisküvili pastayı belki daha önce denemiştir. Zamanı kısıtlı olan ve tatlı krizine giren kişiler için harika bir alternatif olarak vişneli bisküvili pasta denenebilir. Diyet yapanlar için de ufak birkaçamak vişneli bisküvi pasta ile yapılabilir. Çocuklara okul dönüşü ufak bir sürpriz hazırlamak için de ideal bir tarif olan vişneli bisküvili pasta nasıl yapılıyor, gelin hep birlikte bakalım.

Vişneli Bisküvili Pasta İçin Gerekli Malzemeleri
İçi için
Vişne Sosu için
Vişneli Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır?

Uygun bir tencerenin içine vişne suyu, vişne taneleri, nişasta ve toz şekeri ilave ederek kısık ocakta devamlı karıştırın. Malzemeler muhallebi kıvamı aldıktan sonra 1 dakika daha kaynatıp ocaktan alarak soğumaya bırakın. Uygun bir kek kalıbını hafif ıslatın ve soğuyan muhallebiyi kalıbın içine döküp, düzgünce yayın. Bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin. Un haline gelen bisküvileri kalıba döktüğünüz vişneli muhallebinin üzerine yayın.

Fraklı ir tencerenin içinde irmik, toz şeker ve sütü homojen bir şekilde karıştırarak kısık ocakta kaynayıncaya kadar pişirin. Hazırlanan muhallebiyi ilk sıcaklığını attıktan sonra kalıptaki bisküvilerin üzerine yayın. Vişneli pastayı buzdolabına alarak 3-4 saat dinlendirin. Buzdolabında yeteri kadar dinlenen pastayı alarak servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Arzuya göre üzeri tekrar vişne taneleri ile süslenebilir. Servis için hazır olan vişneli pastayı dilimleyerek sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }