{ "title": "Zencefilli Bisküvi", "image": "https://www.biskuvi.gen.tr/images/zencefilli-biskuvi.gif", "date": "20.01.2024 15:38:39", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Zencefilli bisküvi, nefis aromasıyla özel günlerde kurtarıcınız olabilir. Üstelik tazeliğini uzun süre koruyabilen bir bisküvi tarifidir. Ağzı kapalı kavanozlarda saklarsanız, her an taze olarak ikram edebilirsiniz. Bu tarifi özel günlerde, yılbaşı akşamlarında, çocuklarınızı sevindirmek için hazırlayabilirsiniz. Bu bisküvi tarifi kolay hazırlandığından, sizi de üzmez. Dışarıdan hazır alacağınıza evinizde bir saatin içinde rahatlıkla bu lezzeti yapabilirsiniz. Dilerseniz birlikte zencefilli bisküvilerin yapımına başlayalım.

Zencefilli bisküvi için gerekli malzemeler
Zencefilli bisküvi nasıl yapılır?

Derin bir karıştırma kabının içinde margarini ya da tereyağını toz şekerle birlikte bulamaç gibi oluncaya kadar mikserle önce düşük devirde daha sonra hızlı devirde iyice çırpın. Bu karışımın içine yumurta sarısını ilave edin ve çırpmaya devam edin. Daha sonra malzemelerin içindeki pekmezi içine dökerek malzemelerin iyice karışmasını sağlayın. Bu karışımı hamuru yoğuracağınız kabın içine alabilirsiniz. Buraya kabartma tozunu, elenmiş unu, zencefil, karanfil, tarçın gibi kalan malzemeleri ilave edin. Bunu elinizle yoğurmaya başlayın. İsterseniz unu yavaş yavaş ilave edebilirsiniz. Böylece hamurun kıvamını daha kolay tutturabilirsiniz. Hamur yeterince toparlandıktan sonra top haline getirerek 2 parçaya bölün. Bunları streç filme sarın ve derin dondurucuda yaklaşık 15 dakika kadar bekletin. Daha sonra hamur parçalarını mutfak tezgâhının üzerine alın. Şimdi hamurunuz yeterince sertleşmiş ve açılacak kıvama gelmiştir. Dilerseniz hamurun üzerine yine streç örtün. Bu sayede hamuru merdaneyle daha kolay açarsınız. Tezgâhın üzerini hafif unlayarak açma işlemine başlayın. Açtığınız hamur yaklaşık yarım cm'ye kadar olmalı ki, bisküviler fazla kalın olmasın. Hamuru dilediğiniz kalıpla kesebilirsiniz. İster adam şeklinde ister yıldız, yuvarlak, kare ya da kalın çubuk şeklinde kesebilirsiniz. Bu kestiklerinizi içine yağlı kâğıt serdiğiniz ya da iyice yağladığınız fırın tepsisine dizin. Bisküvilerin aralarında iki cm boşluk kalsın. Bu arada fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Kızdıktan sonra zencefilli bisküvileri fırına atabilirsiniz. Yaklaşık 7-8 dakika içinde bisküviler istediğiniz kıvamda pişmiş olacak. Fırından çıkararak, tepsinin içinde soğumalarını bekleyin. Daha sonra konuklarınıza ikram etmek için servis tabağına alabilirsiniz. Zencefilli kurabiyelerin kokusu bütün eve yayıldığından, herkesin iştahını kabartacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }