Bebe Bisküvili Tatlı
Bebe Bisküvili Tatlı, hazırlaması son derece pratik ve kolay, aynı zamanda çok lezzetli bir sütlü tatlı çeşididir. Özel günlerinizde ve akşam yemeklerinizden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde de konuklarınıza gönül rahatlığı ile ikram edebilirsiniz. Muhteşem lezzeti ve gözleri doyuran görüntüsü ile sizi mahcup etmeyecek özelliktedir.
Mutlaka deneyerek sevdiklerinize bu nefis tatlıyı tattırmanızı tavsiye ederiz. Kolay gelsin.
Bebe Bisküvili Tatlı Malzemeleri- 3 su bardağı süt
- 1 adet iri boy yumurta
- Yarım su bardağında bir parmak fazla toz şeker
- 3 yemek kaşığı margarin
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket bebe bisküvisi
Sosu İçin Malzemeleri- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
- 1.5 çorba kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
Bebe Bisküvili Tatlı Nasıl Yapılır?
Orta büyüklükte bir tencerenin içine yumurtayı kırıyoruz. Üzerine şekeri ekleyip yumurta tamamen dağılıncaya kadar çırpıyoruz. Daha sonra sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Ardından üzerine un ile nişastayı ekleyip, topaklar kayboluncaya kadar güzelce çırpma teli ile çırpıyoruz. Daha sonra ocağa alıp kaynayıncaya kadar topaklanmaması için karıştırıyoruz. Kısık ateşte 5 dakika pişirdikten sonra margarini ilave ediyoruz. Margarini her tarafına eşit miktarda yayılması için sürekli ve hızlı bir şekilde karıştırarak 2 dakika daha pişiriyoruz.
Ocağın altını kapatıp, henüz soğumadan bebek bisküvilerini parçalayıp üzerine ekliyoruz. Kaşık yardımı ile karıştırarak bebe bisküvilerinin tamamen yumuşamasını sağlıyoruz. Bisküvilerin çok fazla ezilmemesine dikkat ediyoruz.
Büyük boy veya yuvarlak bir borcam tepsisinin dibini su ile ıslatıp, üzerine harcımızı döküyoruz. Yine dibini ıslattığımız bir kaşık yardımı ile üzerinin düzelmesini sağlıyoruz. Daha sonra oda sıcaklığında biraz soğuduktan sonra buz dolabına kaldırıp dinlendiriyoruz.
Sosun Nasıl Yapılır?
Küçük bir tencereye suyu, şekeri ve nişastayı ve kakaoyu koyup, topakları gidinceye kadar çırpma teli ile çırpıyoruz. Daha sonra kısık ateşe alıp, bir iki taşım kaynatıyoruz. Sosun kıvamı çok fazla koyu olmayacak, bunu ayarlamak için bir miktar daha su ilave edebilirsiniz.
Soğuyan pastamızı çıkartıp, sos biraz ılıman olduktan sonra üzerine gezdiriyoruz. Biraz oda sıcaklığında beklettikten sonra tekrar buz dolabına kaldırıp, 1 saat dinlendirdikten sonra üzerini Hindistan cevizi veya istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
20.01.2024 06:13:06
Bebe Bisküvili Tatlı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|