Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı: Bu tatlımızın hangi yöremize ait olduğu bilinmemekle beraber, memleketimizin her bölgelerinde yapılan ve yörelere göre farklılıklar gösterebilen bir tatlıdır. Fakat tadı her yerde aynı olan bir sütlü tatlıdır. Sütlü bir tatlı olması münasebetiyle kalori oranı fazlasıyla düşüktür. Hem yapımı kolay hem de lezzeti bir o kadar güzel ve hafif bir tatlıdır. Herkesin sevdiği ve beğendiği bir tatlıdır. Küçük, büyük herkesin severek ve beğenerek yediği, aynı zamanda da besleyici ve vitaminli sütlü hafif bir tatlı çeşididir. Malzemeleri
Üzeri için
Nasıl Yapılır? Bir tencereye 1 litre sütü boşaltıyoruz, üzerine 1 su bardağı şekeri döküyoruz, 8 çorba kaşığı irmiği ve vanilyayı ilave edip karıştıralım. Tencereyi ocağa koyalım. İrmik tatlımızın kremasını çırpma teliyle sürekli karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Kremamızın kıvamı koyulaşıp, göz göz olduktan sonra birkaç dakika daha pişiriyoruz. Piştikten sonra orta boy bir borcama yarısını döküyoruz. Kremanın üzerine kakaolu bisküvileri dizelim. Bisküvilerin üzerine kremanın diğer yarısını dökelim. Soğuması için bekletelim. Soğuduktan sonra üzerine köpürtülmüş şanti spatula yardımı ile sürüp Hindistan cevizi ve yeşil fıstık serpelim. Dilimleyerek soğuk olarak servise hazırlayalım. Afiyet Olsun. Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısının Çeşitleri Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısının çeşitli versiyonları vardır. Bu tatlıyı farklı meyveli ve çikolatalı soslarla da yapmak mümkündür. Aynı zamanda çeşitli meyvelerle de yapmak mümkündür. Bu değişiklikler tadında lezzet yaratmak ve görüntüsünde çok güzel görseller katmayı sağlar. Çikolata soslu bisküvili sütlü irmik tatlısı, frambuaz soslu bisküvili sütlü irmik tatlısı bu tatlılardan bazılarıdır. |
Bilgekağan
12 Temmuz 2024 CumaBu tatlının hangi yöreye ait olduğunu bilmemekle beraber, memleketimizin her bölgesinde yapılması ve yörelere göre farklılıklar gösterebilmesi beni şaşırtıyor. Sizce bu tatlının asıl yöresi var mı, yoksa gerçekten her bölgede farklı şekillerde mi yapılıyor?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Bilgekağan,
Bu tatlının hangi yöreye ait olduğunu bilmemekle beraber, onun farklı yörelerde farklı şekillerde yapılması gayet mümkün. Özellikle Türk mutfağında pek çok tatlı ve yemek, bölgeler arasında ufak farklılıklar gösterebiliyor. Bu farklılıklar genellikle yöresel malzemelerden ve geleneklerden kaynaklanıyor. Yani bir tatlının asıl yöresi olabilir, ancak zaman içinde farklı bölgelerde de benimsenip, yerel damak tadına göre değişiklikler gösterebilir. Bu da aslında mutfağımızın zenginliğini ve çeşitliliğini gösteriyor. Tatlının orijini konusunda kesin bir şey söylemek zor olabilir, ancak her bölgenin kendi yorumunu katması son derece doğal.