Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi pastası, farklı lezzetler denemek ve sevdiklerinize tattırmak istiyorsanız bu tarif tam da size göre. Misafirlerinize, sevdiklerinize ve ailenize evde kolay bir şekilde hazırlayacağınız bu tarifi kadınlar kabul günlerinde, özel günlerinizde ya da akşam yemeklerinden sonra çayın yanında servis etmek için rahatlıkla yapabilirsiniz. Bu tarif, sevdiklerinize yaptıktan sonra sevdiklerinizin sürekli yapmanızı isteyeceği tatlı tarifleri arasında ilk sıralarda yer alacak.

Bisküvi Pastası Malzemeleri
  • 1 paket pötibör bisküvi
  • 850 ml süt (Oda sıcaklığında olmalı)
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 paket vanilya
  • 1 kutu süt kreması

Bisküvi Pastası Arası İçin
  • İstenen mevsim meyvesi kullanılabilir.

Bisküvi Pastasını Süslemek İçin
  • Damla çikolata
  • Fıstık
  • Çikolata rendesi
  • Meyve

Bisküvi Pastası Nasıl Yapılır?

İlk olarak orta boy bir tencerenin içerisine 2 adet yumurtanın sarısını ve 1 su bardağı toz şekeri koyarak köpük köpük olana kadar çatal yardımıyla karıştırıyoruz. Köpük köpük olan malzemelerin bulunduğu orta boy tencerenin içine 850 ml sütü ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Bir müddet karıştırdıktan sonra yarım su bardağı un ile yarım su bardağı nişastayı da orta boy tencerenin içine ilave ederek güzel bir şekilde karıştırmaya devam ediyoruz. Malzemeleri güzel bir şekilde karıştırdıktan sonra ocağın altını orta ateşe ayarlıyoruz ve karışım puding kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Hazırladığımız karışım puding kıvamına gelip göz göz olunca karıştırmaya devam ediyoruz. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak yaklaşık olarak 2 dakika daha karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz. Tencereyi ocaktan alarak bir kenara koyuyoruz ve tencerenin içerisine vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruz. Bir müddet daha karıştırdıktan sonra hazırladığımız puding karışımı kabuk tutmasın diye sıcakken tencerenin üzerini streç filmle kapatıyoruz. Tencerenin içinde bulunan puding karışımı soğumaya başlayınca tencerenin üzerinde bulunan streç filmi alıp mikser yardımıyla tencerenin içinde bulunan puding karışımını krema halini alıp pürüzsüz oluncaya kadar çırpıyoruz.

25 cm uzunluğunda bir kek kalıbının içerisine streç film yerleştiriyoruz ve ardından 1 paket pötibör bisküviden 4 sıra bisküvi diziyoruz. Pötibör bisküvinin üzerine 4 çorba kaşığı puding karışımından koyuyoruz ve güzel bir şekilde yayıyoruz. Ardından kullanmak için seçtiğimiz meyveleri yerleştiriyoruz ve daha sonra tekrar 4 sıra pötibör bisküvi diziyoruz. Bu işlemi bisküviler bitene kadar tekrarlıyoruz. En son sıraya tekrar pötibör bisküvi dizerek yaklaşık olarak 1-2 saat buzdolabına koyuyoruz. Buzdolabında hazırladığımız pasta soğumaya bırakılırken bu sırada vanilya ve süt kremasını derin bir kabın içerisinde mikser yardımıyla katılaşana kadar çırpıyoruz. 1-2 saat dolapta beklettiğimiz pastayı dolaptan çıkararak uzun bir servis tabağına ters çevirerek üzerinde bulunan streç filmi kaldırıyoruz. Pastanın üzerine hazırladığımız kremayı güzel bir şekilde yayıyoruz. En son olarak pastanın üzerini damla çikolata, fıstık ya da çikolata rendesiyle süsleyerek servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Jöleli Bisküvili Pasta

Jöleli Bisküvili Pasta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bisküvili Üçgen Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Üçgen Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Sulu Bisküvili Pasta

Vişne Sulu Bisküvili Pasta

Bisküvi ile Yapılan Pastalar

Bisküvi ile Yapılan Pastalar

Bisküvi Kaç Kalori?

Bisküvi Kaç Kalori?

Kakaolu Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bebek Bisküvisi Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Bisküvisi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bisküvili Top Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Top Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bebek Bisküvisi Ne Zaman Verilir?

Bebek Bisküvisi Ne Zaman Verilir?