Bisküvili jöleli pasta hem sevdiklerinize hem ailenize hem de misafirlerinize rahatlıkla yapabileceğiniz tatlı tarifleri arasında yer almaktadır. Kadınlar kabul günlerinde, akşamları yemeklerden sonra çayın yanında, misafirlerinize ya da özel günlerinizde sevdiklerinize yapacağınız bu tarif oldukça kolay bir şekilde hazırlanmaktadır. Hem siz hem aileniz hem de sevdikleriniz bu tatlıyı oldukça beğenecek ve bu tatlıyı sürekli yapmak isteyeceklerdir.
Bu tatlının sevilmesinden dolayı sürekli yapmak isteyeceğiniz tatlı tarifleri arasında ilk sıralarda yer alacak olan bu tarifin yapımı oldukça kolay ancak beklemsi biraz uzun olabilmektedir. Aynı zamanda oldukça hafif bir tatlı tarifidir.
Bisküvili Jöleli Pasta Malzemeleri
Tart Hamuru için
Yarım çorba kaşığı margarin
1 paket burçak bisküvi
Yarım çay bardağı süt
Kreması için
50 gram margarin
Yarım litre süt
1 çay bardağı un
1 kahve fincanı toz şeker
Üstü için
Pasta jölesi
Kullanmak istediğiniz meyveler (Kiraz, kivi ve çilek gibi)
Bisküvili Jöleli Pasta Nasıl Yapılır?
İlk olarak 1 paket burçak bisküvi rondo ya da robot yardımı ile un haline getirilir. Un haline getiriline burçak bisküvi derin bir kabın içine konulur ve derin kabın içerisine yarım çorba kaşığı margarin ile yarım çay bardağı süt eklenerek güzel bir şekilde yoğurulur.
Yoğurulan malzemeler ile bisküvi hamuru elde edilir. Güzel bir şekilde yoğurularak elde edilen bisküvi hamuru borcam ya da tart kalıbın içerisine ortası boş kalacak şekilde konulur. Bisküvi hamuru soğuması için buzluğa konulur. Bisküvili pasta soğuması için buzluğa konulduktan sonra bisküvili pastanın kreması yapılmaya başlanır. Bunun için ilk olarak orta boy tencerenin içerisine 50 gram margarin konulur ve kısık ateşte eritilir.
Margarin eridikten sonra orta boy tencerenin içerisine 1 çay bardağı un konulur ve topak topak olmadan güzel bir şekilde karıştırılır. Un ve eriyen margarin güzel bir şekilde kavrulunca yarım litre süt ile 1 kahve fincanı toz şekerde orta boy tencerenin içine eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Daha sonra mikser yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır ve karıştırılan malzemelerden muhallebi kıvamı elde edilmeye çalışılır. Muhallebi kıvamına gelen karışımın altını kapatarak bir müddet soğuması için bir kenara koyuyoruz. Bu şekilde pasta için krema hazırlanmış oluyor. En son işlem olarak hazır pasta jölesi kullanılacağı için paketin üzerinde yazan tarife göre hazırlanıyor ve pasta için kullanılacak olan meyveler güzel bir şekilde dilimlenerek bir kenarda bekletiliyor. Buzlukta bekletilen bisküvi hamurunu buzluktan çıkarıyoruz. Bisküvi hamurunun üzerine soğuması için bir kenarda beklettiğimiz pasta kremasını güzel bir şekilde döküyoruz. Pasta kremasını da döktükten sonra pasta için dilimlenen meyveleri de güzel bir şekilde diziyoruz ve en son olarak da hazırladığımız jöleyi de üzerine döküyoruz meyvelerin üzerlerini güzel bir şekilde kaplıyoruz. En son olarak pastanın üzerindeki jölenin donması için buzdolabında bir müddet bekletiyoruz ve daha sonra da servis etmek için dilimliyoruz.
Afiyet Olsun.
20.01.2024 20:52:41
Bisküvili Jöleli Pasta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024