Çilekli Bisküvili Pasta
Çilekli bisküvili pasta, yapacağınız pastanın bisküvisini ister pötibör bisküvi olarak kullanın isterseniz kedi dili bisküvilerden kullanın. Kalorisi biraz yüksek olan bu pastayı çilek sevenler çok sevecekler. Evinize gelecek misafirlerinizin çok severek yiyecekleri tatlı olacaktır. Bu pastayı çilekli pudingle kolayca yapabilirsiniz. Ama çilek sosunu kendinizde evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz.
Eğer bu pastanızı mutlaka her katına farklı olması daha hoş bir tadını verecektir.
Çilekli bisküvi pasta tarifi için malzemeler- 2 tane yumurta
- 2 fincan toz şeker
- 1 fincan süt
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 su bardağı elenmiş un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilya
Çilekli bisküvili pastanın 1. Katının üzerine sürülecek sos- 1 paket çilekli puding
- Aldığınız puding üzerinde yazan süt miktarından 1 çay bardağı eksik süt konulacaktır.
Çilekli bisküvili pastanın 2. Katı için kullanılacak malzemeler- 1 paket kakaolu pötibör bisküvi (Bisküvilerin ıslanabilmesi için süt)
Çilekli bisküvili pastanın 3. Katı için kullanılacak malzemeler- 1 paket krem şanti (İsteğe göre kaymak tadında olan kullanılabilir)
- 1.5 su bardağı süt
Çilekli bisküvili pastanın 4. Katı için kullanılacak malzemeler- 250 gram çilek
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Üzerini süslemek için istediğiniz kadar çilek
Çilekli bisküvili pasta nasıl yapılır?
İlk önce çilekli bisküvili pastanın 1.
Katını yapmamız gerekecektir. 2 tane yumurtayı bir kabın içerisinde çırpmaya başlanır ardından 2 fincan toz şeker eklenerek krema haline gelene kadar çırpılır. 1 fincan zeytinyağını ilave ederek karıştırılmaya devam edilir. Üzerine kabartma tozu ve vanilya da eklenir. En son 1 su bardağı elenmiş un 1 fincan süt ilave edilerek, boza kıvamına gelene kadar karıştırılması gerekmektedir. Bu karışımın yarısı bir borcama konularak, 180 derece fırında pişirilir. Piştiği zaman fırından çıkarılarak, üzerinde farklı aralıklarla nohut büyüklüğünde delikler açılması gerekmektedir. Çilekli pudingin üzerinde yazan şekilde pişirilmesi gerekmektedir. Eklenecek süt miktarından 1 çay bardağı eksik koymanız biraz katı olmasını sağlayacaktır. Pişen pudingi ilk önce deliklerin içerisini doldurup, ardından bütün puding birinci katın üzerine dökülerek yayılır.
2. Katı yapabilmek için kakaolu pötibör bisküvileri süte iyice batırıp pudingin üzerine koyun. 1 paket pötibör bisküvi sırasıyla üst üste dizilir. Yumuşak olabilmesi için süte batırıyoruz. 1 paket krem şantiyi 1.5 bardak süt ile çırpıyoruz. Katılaşıncaya kadar çırpmak gerekiyor. Krem şanti koyulaşınca pötibör bisküvilerin üzerine dökerek yayıyoruz. Soğuması için 1 saat kadar buzdolabından bekletiyoruz.
En son katı yapabilmek için 250 gram çilek güzelce yıkanıp ayıklanması gerekmektedir. 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı nişasta robottan geçirilir. Bütün karışım püre haline gelene kadar robottan geçirilmelidir. Bir tencereye konulan çilek püresi tencereye konularak kaynatılır. Biraz soğuduktan sonra, krem şantinin üzerine dökülür. Pastamız soğuduğu zaman buzdolabında 3 saat bekletilmelidir.
3 saat sonunda pastamız buzdolabından çıkarılarak dilim dilim kesilir. Her bir sırayı keserken, bıçağı mutlaka silinmesi gerekmektedir. Üzerini süslemek için kullanacağınız çilekleri, ince ince dilimleyin. Pastanın her bir dilimine bir tane çilek dilimi koyunuz. İyi bir pasta olabilmesi için en az 1 gün buzdolabında bekletiniz. Soğuk servis edilir.
Afiyet olsun.
21.01.2024 06:35:03
Çilekli Bisküvili Pasta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|