Kakaolu Bisküvi Topları
Kakaolu bisküvi topları, ceviz büyüklüğünde olan bu toplar Hindistan cevizi ile süslendiği zaman çok lezzetli olmaktadır. Kolayca yapacağınız gibi evinize gelecek olan misafirlerinizin ve çocuklarınızın çok seveceği bir tatlı türü olacaktır. Süt ile yapılacaktır ve daha lezzetli olması için mutlaka tereyağı kullanmalısınız. Genellikle bu pasta türü için, margarin kullanılması söylenir.
Margarin zararlı olduğundan, yemeklerinizde tereyağı kullanmalısınız. Ayrıca küçük bisküvi toplarınızı mutlaka dövülmüş fındık ya da dövülmüş ceviz içi koymalısınız. Bisküvi toplarının her biri 210 kalori olduğu için, çok tüketilememesi gerekiyor.
Kakaolu bisküvili topları yapmak için malzemeler- 2 paket pötibör kakaolu bisküvi
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- Hindistan cevizi
- Fındık veya Ceviz içi
Kakaolu bisküvi topları nasıl yapılır?
Bisküvileri ve fındığı robotun içerisine koyup, un olana kadar parçalayın. Bir tavanın içerisine 5 yemek kaşığı koyup eritiniz. Ayrı bir kabın içerisine koyacağınız un haline gelmiş olan bisküvi parçaları ve fındığı koyup ortasını açınız. Eritmiş olduğunuz tereyağını koyunuz. Üzerine pudra şekeri, 1 su bardağı süt koyup karıştırmaya başlayınız. Bütün malzemeler birbirine karışıncaya kadar yoğurmanız gerekmektedir.
Hamurunuzu 1 saat kadar dinlemeye bırakınız.
Dinlenen hamurdan bir parça koparıp ceviz büyüklüğünde olacak ve yuvarlak yapın. Bir kabın içerisine koyduğunuz Hindistan cevizine bulanmalıdır. Daha kolay yenebilmesi için mutlaka üzerine kürdan konulmalıdır. İsteğe göre evinizde yapacağınız çikolata sosu daha tatlı olacaktır. Yapılan bisküvi topları buzdolabına konulur. En az 3 saat buzdolabında bekletilmelidir.
Afiyet olsun.
20.01.2024 15:31:06
Kakaolu Bisküvi Topları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|