Pudingli bisküvi tatlısı; yeni tarif denemek yerine eski tarifi denek istiyorsanız bu tarif tam da size göre. Kadınların kabul günlerinde en sık yaptıkları ve en kolay hazırlanarak harika bir lezzet olan bu lezzet oldukça sevilen bir tariftir. Çikolata seven kişiler için kolay bir şekilde evde hazırlanan bu tarif hem sizi hem de sevdiklerinizi oldukça mutlu edecektir.
Kadınlar kabul günlerinde, çayın yanında servis etmek için ve özel günlerde yapabileceğiniz bu tarifin tadına bakan kişileri sizden bu tarifi sürekli yapmanızı isteyecek ve oldukça beğeneceklerdir.
Pudingli Bisküvi Tatlısı Malzemeleri
1 paket normal pötibör bisküvi
1 paket kakaolu pötibör bisküvi
2 paket kakaolu puding
5 su bardağı süt (Oda sıcaklığında)
Hindistan cevizi
Pudingli Bisküvi Tatlısı Nasıl Yapılır?
İlk olarak orta boy bir tencerenin içerisine 5 su bardağı oda sıcaklığında bulunan sütü ve 2 paket kakaolu pudingi dökerek orta ateşte güzel bir şekilde karıştırarak kaynatıyoruz. Orta boy tencerenin içinde bulunan puding kaynamaya başlayınca ocağın altını orta ateşten kısık ateşe alarak karıştırmaya yaklaşık olarak 5 ya da 10 dakika daha devam ediyoruz. Yaklaşık olarak 5 ya da 10 dakika kısık ateşte karıştırmaya devam ettiğimiz pudingi ocaktan alarak ara ara kabuk tutmaması için karıştırıyoruz ve bir müddet ılıması için bir kenarda bekletiyoruz. Dikdörtgen bir borcamın içerisine ilk olarak 1 paket normal betibör bisküviyi diziyoruz.
Daha sonra ılıması için bir kenarda beklettiğimiz pudingden biraz döküyoruz ve güzel bir şekilde bisküvilerin üzeri örtülecek şekilde yayıyoruz. Daha sonra 1 paket kakaolu betibör bisküviyi dikdörtgen borcamın içerisine diziyoruz ve yine üzerine kakaolu puding döküyoruz. Bisküvilerin üzeri iyice kapanacak şekilde pudingi yayıyoruz. Daha sonra normal betibör bisküviyi koyuyoruz ve üzerine tekrar puding koyarak yayıyoruz. Son olarak kakaolu betibör bisküviden kalan bisküvileri koyarak tencere kalan kakaolu pudingin tamamını boşaltıyoruz ve bisküvilerin üzeri tam kapanana kadar güzel bir şekilde kakaolu pudingi yayıyoruz. Daha sonra hazırladığımız pudingli bisküvi tatlısını buzdolabına koyarak yaklaşık 1 saat kadar dinlemesi için bekletiyoruz. 1 saat sonra servis için buzdolabından çıkardığımız bisküvili puding tatlısının üzerine Hindistan cevizi serpiştiriyoruz. Tatlı servis için hazırdır.
Afiyet Olsun.
22.01.2024 01:28:57
Pudingli Bisküvi Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024