Yulaflı Bisküvili Pasta, sütlü tatlılar kilosunu kontrol etmek isteyen bütün hanımların ilk tercihi olmaktadır. Çünkü şerbetli tatlılara göre çok daha düşük bir kalori oranına sahiptir. Bunun yanında evde kendi ellerinizle yaptığınız pastalar dışarıdan aldıklarınıza göre çok daha sağlıklıdır. Sizlerde bu muhteşem tarifi hazırlayarak çocuklarınıza ve bütün sevdiklerinize hem lezzetli hem de sağlıklı bir pasta yapabilirsiniz.
Kolay gelsin.
- 2 paket yulaflı bisküvi
- Küçük bir kâse ılık su
- 1 çorba kaşığı neskafe
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- Tarçın
Muhallebi İçin Malzemeleri
- 5 su bardağı süt
- 3.5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Yulaflı Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır?
Pastamızı yapmaya ilk olarak muhallebisini hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için orta büyüklükte bir tencerenin içine 5 su bardağı sütü boşaltalım. Üzerine 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı un ve 3.5 yemek kaşığı mısır nişastası katılır. Hızlı hızlı karıştırarak bütün topakları giderilir. Daha sonra ocağın üzerine alınarak kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edilir. Muhallebi koyulaşmaya başlayınca vanilya ilave edilir. Bir miktar daha karıştırıldıktan sonra ocağın altı kapatılır. Biraz daha mikser ile çırptıktan sonra yavaş yavaş krem şanti ilave edilir.
5 dakika daha çırptıktan sonra muhallebi hazır hale gelecektir.
Diğer taraftan bir kâse ılık suyun içine Nescafe ve geri kalan şeker eklenerek, şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Kare şeklindeki bir borcam tepsiye, yulaflı bisküvi sıra halinde dizilir. Hazırlamış olduğumuz neskafeli su ile kaşık üzerine dökülerek bisküviler ıslatılır. Muhallebinin yarısı bisküvilerin üzerine dökükür. Muhallebinin üzerine tekrardan yulaflı bisküvi dizilir. Üzerine geri kalan muhallebi dökülür ve oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Daha sonra buz dolabına kaldırılarak birkaç saat soğuması beklenir. Buz dolabından çıktıktan sonra üzerine tarçın dökülür. Servis etmeden önce dilerseniz, Hindistan cevizi, fıstık, fındık veya ceviz ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.